Papanasi ca la mama acasa

de adasev12 in Dulciuri, 31 Oct 2012 | 2837 vizualizari

 

din pacate nu am poze din timpul prepararii fiindca nu aveam aparatul la indemana...am doar poze cu ultimii ramasi...care nu-s prea reusiti...dar gustul e fenomenal...si sunt facuti chiar la mama acasa....

 

INGREDIENTE

  • 400 g banza de vaci de casa
  • 2 oua
  • 150g zahar
  • 100 g gris
  • o vanilie
  • un praf de sare
  • pt garnisit:
  • paine mai veche,
  • ulei
  • 2 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi ca la mama acasa:

Branza se amesteca cu zaharul, ouale, grisul ,sarea si vanilia. Se omogenizeaza bine.

Se pune la foc o oala mare cu apa, destul de incapatoare. Cand da in clocot se formeaza cu mana papanasii si se dau la fiert, nu prea multi deodata sa nu stea lipiti. Se fierb cam 15 minute la foc moale, sa nu se sfarame.

In timp ce fierb se prepara pesmetul din paine astfel: se incinge uleiul, se faramiteaza foarte bine painea si se pune la prajit. Cand s-a facut aurie bine se ia de pe foc si se adauga zaharul.

Papanasii se scot usor cu o paleta si asa fierbinti se pun in cratita cu pesmet, se amesteca cu grija ,rotind cratita si se mai adauga putin ulei.

Se servesc calduti, cu mare pofta.

 

RETETA IN IMAGINI

Papanasi ca la mama acasa-0
Papanasi ca la mama acasa-1
Papanasi ca la mama acasa-2

COMENTARII (13)

MIUTA

MIUTA 1

31.10.2012, 12:32

MonaMimi

MonaMimi 1

31.10.2012, 17:42

place

mirela0911

mirela0911 1

01.11.2012, 12:21

Ce pofta mi-ai facut!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!