Papanasi cu amestec de branza si pesmet

de merisor in Dulciuri, 3 Iun 2015 | 1393 vizualizari

 

De cate ori prepar deserturi cu branza(placinte, spaghete, cornuri sau prajituri), imi place sa combin branza de vaci
proaspata cu branza sarata, in special cu telemea.
gustul este unul deosebit de dulce + sarat, dar nu exagerat de sarat.
Combin cam o parte de branza sarata cu doua sau cu trei parti de branza proaspata.
Asa am procedat si la acesti papanasi si au iesit deosebiti fata de alta data cand i-am preparat doar cu branza proaspata de vaci.

 

INGREDIENTE

  • 400 g branza proaspata de vaci
  • 100 g branza telemea sarata
  • 3 oua
  • 3 linguri cu varf, zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri cu varf, pesmet
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingurita rasa, bicarbonat de sodiu
  • 350 g faina
  • ulei pentru prajit
  • Pentru servit:
  • smantana
  • dulceata de trandafiri
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi cu amestec de branza si pesmet:

Sfaramam branza sarata si o amestecam cu branza proaspata.

Adaugam ouale, zaharul, coaja de lamaie, zaharul vanilat si presaram bicarbonatul pe intreaga suprafata a compozitiei, apoi presaram si pesmetul si amestecam bine totul pana se omogenizeaza.

Incepem sa adaugam treptat faina amestecand cu o spatula compozitia, apoi cand incepe sa se intareasca o rasturnam pe masa si o framantam presarand continuu faina.

Va rezulta un aluat usor tare si usor lipicios, dar ne descurcam cu el asa, nu vom adauga faina pana nu se va mai lipi de maini, ca la paine.

Lasam aluatul la odihnit 30 de minute, pentru a avea timp bicarbonatului sa isi faca bine efectul, apoi impartim aluatul in parti egale modelandu-le in sfere cam cat o minge de tenis.

 Lucram pe masa infainata si daca aluatul continua sa se lipeasca, ne infainam si mainile, dar nu a fost cazul.

Aplatizam usor sferele de aluat si facem decupaje la mijloc cu un paharel sau o forma cilindrica cu diametrul mai mic.

Punem uleiul la incins, intr-un vas cu fundul dublu si scufundam papanasii in el cand uleiul incepe sa sfaraie.

Ii lasam sa se rumeneasca frumos pe prima parte, apoi ii intoarcem si ii rumenim si pe a doua parte.

La fel procedam si cu decupajele

Ii vom servi calzi cu smantana si dulceata de care preferam. Noi i-am preferat cu dulceata de trandafiri de data aceasta.  

 

TIPS-URI

1

Trebuie avut in vedere ca baia de ulei sa fie inalta, cel putin pana la jumatatea unui papanas, pentru o prajire uniforma a papanasilor, iar flacara de la aragaz trebuie sa fie de intensitate usor spre maxim, altfel riscam sa se imbibe papanasii cu ulei.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Papanasi cu amestec de branza si pesmet 383881
retete culinare - Papanasi cu amestec de branza si pesmet 383882
retete culinare - Papanasi cu amestec de branza si pesmet 383883
retete culinare - Papanasi cu amestec de branza si pesmet 383884
retete culinare - Papanasi cu amestec de branza si pesmet 383885
retete culinare - Papanasi cu amestec de branza si pesmet 383886
retete culinare - Papanasi cu amestec de branza si pesmet 383887
retete culinare - Papanasi cu amestec de branza si pesmet 383888
retete culinare - Papanasi cu amestec de branza si pesmet 383889
retete culinare - Papanasi cu amestec de branza si pesmet 383890
retete culinare - Papanasi cu amestec de branza si pesmet 383891
retete culinare - Papanasi cu amestec de branza si pesmet 383893

COMENTARII (47)

Moni_alex 1

04.06.2015, 23:02

un deliciu!

mihaelar63 1

07.06.2015, 23:03

Interesant Merisorule Ai spune ca le mai lipseste ceva picant . Poate ghimbir pudra la dulceata

merisor 1

08.06.2015, 05:27

Buna, idee, Mihaela!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D