Papanasi cu branza de vaca

de nana in Dulciuri, 18 Feb 2010 | 13216 vizualizari

 

e prima data cand fac papanasi... tot pentru sotiorul meu... sunt deliciosi si repede de preparat

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza de vaca
  • 150 g zahar
  • 100 g gris
  • 200 g pesmet
  • 2 oua
  • 3 plicuri zahar vaniliat
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • un praf de sare
  • 1 lingurita de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi cu branza de vaca:

Prima data pregatesti pesmetul, astfel: iei o cratita, pui putin ulei, lasi sa se incalzeasca dupa care pui pesmetul si il calesti (mestecand tot timpul sa nu se arda), iar la sfarsit pui 1 lingura rasa de zahar si 1 pliculet de zahar vaniliat. Apoi, se lasa pesmetul la racit.


Intr-un castron pregatesti compozitia pt papanasi, astfel: pui branza de vaca, gris, oua, restul de zahar, zahar vaniliat, coaja rasa de la 1 lamaie, sare si amesteci bine (iese un aluat moale). Pe o farfurie presari faina; cu o lingurita iei din aluat, faci chiftelute si le asezi pe farfurie.


Separat pui intr-un vas apa la clocotit; cand apa clocoteste, cu o furculita asezi cu grija chiftelutele si apoi le lasi la fiert, cam 10 minute (potrivesti focul sa nu fie prea tare); cand sunt gata, papanasii se ridica la suprafata. Atunci, cu o paleta ii scoti cu grija si ii dai prin pesmetul racit, dupa care ii asezi frumos pe o farfurie.


Se pot servii calzi sau reci, sunt deliciosi! Pofta buna.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Papanasi cu branza de vaca 18019
retete culinare - Papanasi cu branza de vaca 18020
retete culinare - Papanasi cu branza de vaca 18021
retete culinare - Papanasi cu branza de vaca 18022

COMENTARII (5)

ionix 1

22.02.2010, 16:29

ah, un altfel de papanasi... sunt fierti vad... pun la favorite si o sa-ncerc si eu...

nana 1

04.03.2010, 16:23

am vazut si eu ca sunt si alt fel de papanasi.... ai mei ma "urmareau" de cand eram mica si am zis ca acum e momentul... si sunt tare buni daca ii faci spune-mi si mie cum ti-au iesit

elena1988 1

10.03.2011, 10:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI