Papanasi cu branza de vaci

de diaconta in Dulciuri, 7 Iul 2011 | 4205 vizualizari

 

Nu pot sa spun decat ca sunt buni buni buuuuuuuuni,Uitasem de papanasii astia fierti,mult mai buni decat cei prajiti.Ca sa nu zic ca-i si o reteta foarte rapida,ne-am satisfacut pofta de "ceva bun" repejor si ....inapoi la treaba.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr branza de vaci
  • 2 oua
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri gris
  • 2 linguri zahar
  • coaja de lamaie
  • vanilie
  • sare
  • pesmet
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi cu branza de vaci:

Branza se mixeaza impreuna cu o lingura de zahar,ouale,vanilia si coaja de lamaie.Apoi se adauga faina si grisul si putina sare.Din aceasta compozitie se fac niste bilute,nu foarte mari pentru ca ele isi vor mai mari volumul dupa ce fierb.

Intr-o oala se pune apa la fiert cu putina sare.Se pun pe rand bilutele de branza in apa .Le lasam sa fiarba pana cand se ridica la suprafata apei.Le scoatem si le lasam sa se scurga pe un prosop absorbant.

Intr-o tigaie punem putin ulei si prajim putin pesmet cu zahar.Dupa ce papanasii s-au scurs ii tavalim prin pesmet.

Se servesc calzi cu smantana si dulceata.Se mai poate adauga si zahar.

Pofta buna!!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Papanasi cu branza de vaci 113974
retete culinare - Papanasi cu branza de vaci 113975
retete culinare - Papanasi cu branza de vaci 113976
retete culinare - Papanasi cu branza de vaci 113977
retete culinare - Papanasi cu branza de vaci 113978
retete culinare - Papanasi cu branza de vaci 113979

COMENTARII (55)

diaconta 1

12.07.2011, 22:32

Camelia,n-au mai ramas,s-au topit imediat

Cris2711 1

14.07.2011, 17:23

Te cred ca s-.au topit imediat am sa fac si eu dupa reteta ta daca imi cumpar branza de vaci,de obicei nu imi lipseste din casa dar acum cu concediul bate vantul in frigi ,dar maine sa vezi..

diaconta 1

14.07.2011, 20:44

Cris,de maine te pui pe treaba,parca vad ce avalansa de retete o sa vina

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D