Reteta de preparare a papanasilor cu branza dulce in sos de citrice

de RuxyRux in Dulciuri, 20 Sep 2016 | 2443 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor
Vrei un desert lejer, confortabil si nu stii ce sa prepari? Daca ai branza dulce in casa si portocale...acesta este desertul perfect....asa-mi suna mie astazi o propunere in urechi :)))))))) a iesit ceva incredibil de bun! Cred ca as fi mancat trei portii asa pe nerasuflate !:)))) 

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 300 gr branza dulce
  • 2 oua
  • un varf de lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 100 gr gris
  • 50 gr faina
  • 100 gr zahar pudra
  • vanilie
  • coaja de lamaie( BIO)

Sos de citrice:

  • 3 portocale
  • 1 lingurita de unt
  • vanilie
  • zeama de la o jumatate de lime
  • zeama de la o jumatate de lamaie (mica)
  • zahar brun dupa gustul personal
  • coaja razuita de lamaie (BIO)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor cu branza dulce in sos de citrice:

Reteta de preparare a papanasilor

Se amesteca branza dulce cu oul, zaharul, grisul, faina, aromele, coaja de lamaie, praful de sare si praful de copt. se lasa la odihnit aluatul pana fierbem apa intr-o oala maricica.

In apa clocotita se pun cu lingura papanasii, nu multi in acelasi timp, este mai bine sa ii facem pe rand astfel incat sa nu se zdrobeasca.

Ii scoatem cu o paleta cand sunt fierti( vom vedea cand sunt gata se umfla si se ridica la suprafata) si ii punem intr-o strecuratoare.

Intre timp preparam sosul:

Punem sucurile de citrice intr-un ibric impreuna cu zaharul , vanilia, coaja de lamaie si untul si lasam la foc mic sa scada amestecand din cand in cand.

Cand ne place ca si consistenta oprim focul si racim sosul.

Punem papanasii in sos si-i mancam cu pofta ca-s minunat de buni!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu branza dulce in sos de citrice" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fructe in gelatina