Papanaşi cu brânză dulce şi gem de piersici

de botcrina in Dulciuri, 29 Aug 2012 | 3990 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg brânză dulce
  • 3 ouă
  • 1 linguriţă coajă rasă de lămâie
  • 200 g zahăr
  • 100 g făină
  • gem de persici
  • 50 ml ulei
  • 125 g pesmet
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanaşi cu brânză dulce şi gem de piersici:

Într-un bol amestecăm brânza, cu ouăle, 100 g zahăr, coaja rasa de lămâie şi făina.

Omogenizăm bine, până obţinem un aluat potrivit.

Punem o oală de circa 4 l cu apă la fiert, în care adăugăm puţină sare.

Între timp formăm biluţe cu mâinile umezite în apă, pe care le aranjăm pe un platou.

Când clocoteşte apa punem papanaşi la fiert.

Sunt gata când se ridică deasupra apei.

Scoatem papanaşii într-o strecurătoare şi-i spălăm cu apă rece, după care îi lăsăm să se scurgă.

Amestecăm uleiul cu pesmet şi cu zahărul ramas.

Tăvălim papanaşii prin pesmet, după care îi scoatem pe un platou, apoi îi decorăm cu gem de piersici şi-i servim calduţi.

Poftă bună!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Papanaşi cu brânză dulce şi gem de piersici" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu branza de vaci