Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata si smantana

de Larisel in Dulciuri, 21 Noi 2014 | 3517 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor
Ooo ce laudati au mai fost!!

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 300 grame de branza de vaci
  • 2 oua
  • zahar
  • faina
  • coaja de portocala
  • o lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie sau zahar vanilat
  • sare
  • ulei din abundenta
  • dulceata de cirese
  • smantana
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata si smantana:

Reteta de preparare a papanasilor

Scurgem branza de zer, o punem intr-un castron impreuna cu sarea, zaharul(in functie de preferinta), zaharul vanilat si coaja de portocala plus lingurita de praf de copt.

Se marunteste totul cu o furculita, se omogenizeaza iar apoi se pun cele doua oua. 

Dupa ce se amesteca complet, se adauga faina si se ia la framantat. Cantitatea de faina variaza in functie de branza, oua....eu am folosit in jur de 250 de grame.

Aluatul trebuie sa fie nelipicios.

Pe bancul de lucru presaram faina si impartim aluatul in 5 bucati mai mari egale si 5 mai mici tot egale.

Cele mari le aplatizam si le facem o gaura in mijloc, iar celor mici le dam un aspect de bila.

Punem ulei din abundenta la incins si prajim pe rand papanasii pana se rumenesc frumos.

Ii scoatem pe hartie absorbanta pentru a indeparta uleiul in exces.

Servim papanasii cu multa smantana si dulceata! Cat mai multa!

TIPS-URI

1

personal prefer coaja de portocala

2

la prajit ar fi ideal un vas de fonta sau cu fundul mai gros

3

am ales sa incerc unul si cu toping de capsuni, a fost delicios!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

simona72 1

22.11.2014, 08:19

Ce buuni!!

Corinuta 1

22.11.2014, 11:01

Super!

Rocsi 1

22.11.2014, 22:01

Cred si eu ca au fost laudati la cat de gustosi sunt!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza, reteta Ioanei