Papanaşi cu frişcă şi gem de piersici

de botcrina in Dulciuri, 27 Feb 2014 | 1768 vizualizari

 

Sunt delicioşi!

 

INGREDIENTE

  • 1200 g brânză dulce
  • 4 ouă
  • 300 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 praf de sare
  • coajă rasă de la 1 lămâie
  • 300 g făină
  • 1 praf de copt
  • 500 ml ulei pentru prăjit
  • dulceaţă de piersici
  • frişcă lichidă
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanaşi cu frişcă şi gem de piersici:

Într-un vas înalt punem brânza, spargem oăle şi frământăm bine, apoi adăugăm zahărul, coaja rasă de lămâie,sarea, zahărul vanilat şi făina amestecată cu praful de copt.

Amestecăm bine până devine un aluat omogen.

Punem uleiul să se încingă bine.

Modelăm papanaşii apoi îi aranjă pe o planşetă presărată cu făină.

Eu am făcut papanaşii rotunzi, apoi după ce i-am aranjat pe planşetă am făcut la fiecare câte o gaură la mijloc.

De asemenea am făcut şi papanaşi în formă de biluţe pe care i-am folosit la decorul papanaşilor.

Prăjim papanaşii în uleiul încins, apoi îi scoatem pe un şerveţel absorbant.

Batem frişca lichidă şi o punem la rece până terminăm papanaşii.

Când papanaşii s-au răcit puţin ornăm cu frişcă şi gem de piersici.

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

papanaşii se pot servi cu gem de care doriţi

2

eu am folosit frişcă în loc de smântână

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Papanaşi cu frişcă şi gem de piersici 300803
retete culinare - Papanaşi cu frişcă şi gem de piersici 300804
retete culinare - Papanaşi cu frişcă şi gem de piersici 300805
retete culinare - Papanaşi cu frişcă şi gem de piersici 300806
retete culinare - Papanaşi cu frişcă şi gem de piersici 300807
retete culinare - Papanaşi cu frişcă şi gem de piersici 300808
retete culinare - Papanaşi cu frişcă şi gem de piersici 300809

COMENTARII (18)

_Alina_ 1

28.02.2014, 09:29

Florentina_Cristina 1

28.02.2014, 11:44

botcrina 1

01.03.2014, 09:29

va multumesc tuturor

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de legume cu soia

de ravanna 1

Supa de legume cu...

ieri la 21:05

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18