Papanasi cu gem de caise

de Constelatialeu in Dulciuri, 23 Feb 2017 | 4556 vizualizari

 

Pe mine cand ma lovesc poftele, pai ma lovesc si mort-copt, trebuie sa le execut, pe ele poftele....de aseara ma tot bantuie niste papanasi...asa ca azi am ales sa pregatesc reteta Jamilei si zau daca am facut rau, acum ca o sa-mi fie rau ca am mancat ca o calica este partea a doua....n-am respectat 100% reteta ca unele chestii nu se pupa cu gusturile mele....

 

INGREDIENTE

  • 400 g branza de vaci grasa 27% grasime- mai grasa n-am gasit
  • 250 g faina
  • 2 oua
  • 1 lingurita rasa cu bicarbonat de sodiu
  • 30 g zahar brun
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1/2 fiola esenta portocala
  • un praf de sare
  • ulei pentru prajit
  • smantana dulce
  • gem de caise din camara proprie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi cu gem de caise:

Intr-un castron, punem branza dulce, adaugam praful de sare, cele 2 oua, esenta de portocala, zaharul brun, zaharul vanilat si bicarbonatul de sodiu si amestecam bine pana se omogenizeaza toate ingredientele. Adaugam faina si amestecam bine, obtinem un aluat lipicios, dar nu-i problema cand modelam papanasii, ne ajutam de putina faina. Lasam sa se odihneasca 10 min, apoi modelam papanasii, formam o biluta mai mica, apoi una mare pe care o aplatizam si ii facem gaura in mijloc. Punem tigaia pe foc sa se incinga bine, adaugam ulei si cand este incins punem papanasii la prajit, cand s-au rumenit pe o parte, ii intoarcem pe partea cealalta.

Se scot pe un servetel sa absoarba surplusul de ulei, apoi ii asezam pe o farfurie adaugam smantana dulce si gemul si servim cu pofta.

TIPS-URI

1

nu trebuie sa adaugam mai multa faina, chiar daca aluatul este lipicios, deoarece papanasii nu vor mai fi asa pufosi.

2

se poate folosii orice fel de dulceata sau gem, aici e vorba de preferinte

3

se poate adauga coaja de lamaie

4

orice fel de esenta pe care o agreati

Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi cu gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mini-papanasi dietetici