Reteta de preparare a papanasilor cu iaurt

de RuxyRux in Dulciuri, 26 Sep 2016 | 5111 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor Astazi m-a urmarit  tare de tot o reteta...de cand am vazut-o pe 3 sisters cooking...n-am mai avut liniste pana n-am preparat-o! :)))))...le multumesc pentru desertul rapid, delicios!

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 600 gr iaurt grecesc (Liddl)
  • 150 gr. gris
  • 100 gr. pesmet
  • 100 gr. unt
  • 3 oua
  • 50 ml ulei
  • 150 gr zahar pudra vanilat( eu am pus brun)
  • coaja de la o lamaie( Bio)
  • sare un praf
  • vanilie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor cu iaurt:

Reteta de preparare a papanasilor

Mai intai  se pregatesc ingredientele.

Am preparat pesmetul: am pus uleiul si pesmetul pe foc mic, am amestecat cateva minute pana s-a rumenit. Eu i-am pus si doua linguri de zahar brun si putina vanilie, apoi l-am lasat la racit.

Untul moale, amestecati-l cu  grisul si frecati-l usor cu un tel, adaugati praful de sare si coaja de lamaie, apoi ouale pe rand, pana la omogenizare si la final iaurtul si vanilia.

Eu am avut un ibric mare, am pus compozitia, am tinut vasul pe foc mic, am amestecat permanent pana s-a umflat amestecul si a dat cateva clocote, apoi l-am racit. 

Aveti grija ca se prinde foarte usor de fundul vasului, asa ca nu plecati de langa el si amestecati permanent.

Intre doua linguri am format papanasii pe care i-am pus in pesmetul inca cald rumenit.

Fiecare papanas l-am pudrat cu zahar pudra vanilat si l-am asezat cu grija in tava pregatita si tapetata cu foaie de copt.

La cuptorul incins ( avand electric l-am pus la 200 de grade) am copt papanasii fix cinci minute.

Gata! Noi i-am mancat cu dulceata de nectarine deasupra...yamyyyyyy!

Delicios...va doresc pofta bunicica in caz ca alegeti sa-i preparati!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

RuxyRux 1

29.09.2016, 23:48

Multumesc Diuta scumpa! Multumesc si pentru ca ai probat reteta...esti o dulceata.....ma bucur mult ca te-au incantat!Te imbratisez cu drag!

mihaelar63 1

30.09.2016, 02:18

Cred ca au iesit niste pufoseniiiiii !!!!

RuxyRux 1

03.10.2016, 21:00

Multumesc scumpo!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert bilute turmentate