Papanasi cu prune

de mihaelar63 in Dulciuri, 27 Noi 2015 | 634 vizualizari

 

    Cam de multisor nu am mancat ceva dulce. Printre alte cumparaturi in ziua cu poftele am ajuns acasa cu branza de vaci proaspata si de la piata cu prune. Mi-am zis ,,Daca sunt gomboti cu prune, de ce n-ar fi si papanasi cu prune ? "


  Am consultat dex-ul  sa nu gresesc si nu am mai scris papanasi cu branza , toti au branza , este o denumire specifica .M-a amuzat  denumirea   data in  zona Munteniei si Moldovei :,, Chiftea de brînză cu oŭă. Chercurĭ, motoceĭ.'':D

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza vaci
  • 5 linguri gris de grau
  • 2 oua
  • 1 varf cutit sare
  • 1 cana pesmet
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • prune
  • scortisoara
  • dulceata preferata
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi cu prune:

  1. Se pune o oala cu 2 l apa la fiert. Sarati usor .
  2. Intr-o tigaie rumeniti pesmetul cu ulei amestecand sa nu se arda. Adugati zaharul.
  3. Spalati prunele si le scoateti samburii .
  4. Presarati prunele cu un praf de scortisoara.
  5. Amestecati branza, sarea, grisul si ouale.
  6. Ar fi bine compozitia sa se odihneasca la rece o jumatate de ora, dar noi nu am mai asteptat.
  7. In palma am format mici galuste din compozitia cu branza in care am incorporat in mijloc cate o pruna.
  8. In momentul in care puneti papanasii la fiert reduceti intensitatea fierberii [daca clocoteste puternic s-ar putea imprastia].
  9. Initial papanasii se vor duce la fund. Cand acestea se ridica la suprafata este semnalul ca sunt fierti .
  10. Atati papanasi puneti la fiert o data cat ar incape foarte lejer pe diametrul oalei. Repetati operatiunea  daca mai aveti material.
  11. Pescuiti ,,motoceii '' cu o paleta cu gauri si-i tavaliti prin pesmet auriu.
  12. Noua ne place la papanasi si la gomboti sa servim  dulceata data prin pesmet. De data aceasta am deschis un borcan cu dulceata de caise cu zmeura.
  13. Pofta buna sa aveti !!!
 

TIPS-URI

1

Eu am urmarit un aport redus de zahar. Daca doriti puteti pune suplimentar zahar atat pe prune cat si in pesmet .

2

Am dorit ingrediente distincte, naturale, fara sa incarc preparatul cu alte arome. Aroma a venit de la scortisoara si de la dulceata de caise cu zmeura.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Papanasi cu prune 414001
retete culinare - Papanasi cu prune 414002
retete culinare - Papanasi cu prune 414003
retete culinare - Papanasi cu prune 414004
retete culinare - Papanasi cu prune 414005
retete culinare - Papanasi cu prune 414006
retete culinare - Papanasi cu prune 414007
retete culinare - Papanasi cu prune 414008
retete culinare - Papanasi cu prune 414009
retete culinare - Papanasi cu prune 414010

COMENTARII (22)

reisnaor_2006 1

28.11.2015, 20:51

super idee

Catalina L 1

02.12.2015, 14:42

o nebunie

Gicuta69 1

03.12.2015, 09:49

Interesant!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S