Papanași cu smântână și dulceață de afine/vișine

de Panacris in Dulciuri, 23 Ian 2014 | 4791 vizualizari

 

Un dulce super rapid, dar destul de versatil mi s-a părut ;) Am mai încercat acum vreo 5-6 ani, am dat greș, au ieșit tari și fazi :( și m-am lăsat păgubașă! :D Acum mulțumită site-ului Bucătăraș.ro, am reușit să trec peste acest handicap;) .Rețetele postate de Mena și Ianculubita m-au pus la treabă;). Dacă și Edi a fost mulțumit, atunci declar această rețetă super bună;)

 

INGREDIENTE

  • brânză cremoasă Pilos 500 g,
  • ouă 2 bucăți,
  • sare iodată 1 praf,
  • zahăr vanilinat 1 plic,
  • zahăr brun 50 g,
  • făină albă de grâu 8 linguri,
  • griș 4 linguri,
  • praf de copt 10 g ( 1 plic),
  • coajă de lămâie zaharisită 2 lingurițe.
  • Pentru prăjit:
  • ulei de palmier cca. 500 ml
  • Pentru toping:
  • smântână Pilos cca. 300 g,
  • dulceață de afine/ vișine a la Panacris rețete aici (http://www.bucataras.ro/retete/dulceata-de-afine-35272.html și http://www.bucataras.ro/retete/dulceaa-clasica-de-viine-panacris-47408.html)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanași cu smântână și dulceață de afine/vișine:

Brânza, zahărul, zahărul vanilinat, parful de sare, ouăle, făina, grișul, coaja de lămîie zaharisită și praful de copt se amestecă energic într-un vas. Se va obține un aluat lipicios. Prima oară m-am speriat, dar având exepriența trecută nu am mai adăugat făină pentru a  obține un aluat ferm. Așa că m-am jucat un pic, am înfăinat mâinile și am făcut  8 bile mai mari cu gaură la mijloc, ce le-am pus la prăjit în uleiul încins.

Acestea s-au gătit la foc iute, întorcându-se de două ori pe fiecare parte. Din aluatul rămas am format 8 biluțe ce de asemenea le-am  prăjit în uleiul încins. Pe o farfurie se așează un inel prăjit, se pun 2-3 linguri de smântână, apoi se adaugă o bilă și se adaugă din belșug dulceață de afine/vișine ((http://www.bucataras.ro/retete/dulceata-de-afine-35272.html și http://www.bucataras.ro/retete/dulceaa-clasica-de-viine-panacris-47408.html) după gustul fiecăruia.

Spor și poftă bună! ;)

TIPS-URI

1

Atenție papanașii se servesc fierbinți, imediat după ce se prepară;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Papanași cu smântână și dulceață de afine/vișine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Alexandra Burz 1

23.01.2014, 21:55

deliciosi...printre deserturile mele favorite
P.S. si eu folosesc mult produsele pilos caliatate superioara

Panacris 1

24.01.2014, 07:35

Sim0na, cum spuneam am preparat o dată și am ratat rețeta. Nu am crescut cu papanași, deci nu le-am dus lipsa. Dar anul trecut Zmeii cei mici au fost cu prietenii la munte și au probat papanașii de atunci au devenit fani

diaconta 1

24.01.2014, 23:54

ce nebunie acolo

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cozonac floare cu Finetti