Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si gem de prune

de madab in Dulciuri, 13 Ian 2015 | 2691 vizualizari

 

 Reteta de preparare a papanasilor

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 300g branza de vaci
  • 100g zahar
  • 2 oua
  • esenta de vanilie
  • 1 praf de copt
  • 100g faina
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si gem de prune:

Reteta de preparare a papanasilor

Se pun intr-un castron branza , zaharul, esenta de vanilie si ouale. Se amesteca bine pana devine o compozitie omogena.

Adaugam praful de copt si faina in ploaie .

Compozitia nu trebuie sa fie moale caci o sa se desprinda atunci cand va fi pusa in ulei  , dar nici tare deoarece papanasii nu o sa fie fragezi. Aceasta compozitie trebuie sa fie putin lipicioasa. Cand aceasta este gata , intr-o cratita se pune ulei la incins. Intre timp se fac bilute 4 mari si 4 mici. Cele mari vor fi turtite putin , iar in mijlocul lor se face o gaura ca si la covrigi.

Cand uleiul e bine incins , se pun colaceii si bilutele. Se intorc pe o parte si pe cealalta sa se rumeneasca . Se scot pe servetel ca sa absoarba uleiul , apoi se  aseaza pe o farfurie covrigelul si biluta , desupra putina smantana si dupa gemul de prune. Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si gem de prune" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor cu mascarpone si branza pufoasa cu smantana