Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Reteta de preparare a papanasilor
Reteta de preparare a papanasilor
Se pun intr-un castron branza , zaharul, esenta de vanilie si ouale. Se amesteca bine pana devine o compozitie omogena.
Adaugam praful de copt si faina in ploaie .
Compozitia nu trebuie sa fie moale caci o sa se desprinda atunci cand va fi pusa in ulei , dar nici tare deoarece papanasii nu o sa fie fragezi. Aceasta compozitie trebuie sa fie putin lipicioasa. Cand aceasta este gata , intr-o cratita se pune ulei la incins. Intre timp se fac bilute 4 mari si 4 mici. Cele mari vor fi turtite putin , iar in mijlocul lor se face o gaura ca si la covrigi.
Cand uleiul e bine incins , se pun colaceii si bilutele. Se intorc pe o parte si pe cealalta sa se rumeneasca . Se scot pe servetel ca sa absoarba uleiul , apoi se aseaza pe o farfurie covrigelul si biluta , desupra putina smantana si dupa gemul de prune. Pofta buna !!!
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult