Papanasi cu smantana si topping delicios de visine

de laura_n in Prajituri, 12 Mar 2013 | 17294 vizualizari

 

Initial am vrut sa fac gogosi. Ulterior, m-am gandit sa experimentez si eu papanasii. Asa au aparut acesti papanasi, imbracati in smantana si scaldati in topping de visine!
Mentionez din start ca am folosit ingrediente si cantitati dupa bunul plac, nu am urmat nicio reteta, asa ca va rog sa fiti indulgenti !
Cert este ca au iesit...un deliciu!
Cu dedicatie pentru Miha fara de care nu as fi facut acesti papanasi :)))))

 

INGREDIENTE

  • 300 gr branza vaci mai slaba
  • 2 oua
  • 4 lg zahar brut
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 25 gr drojdie proaspata
  • o canita lapte dulce caldut
  • aprox 300 gr faina (daca mai trebuie puteti suplimenta cantitatea)
  • smantana grasa 30%
  • cateva linguri lapte dulce
  • visine congelate (sau proaspete, in sezon)
  • 3 lg zahar
  • 1 canita apa
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi cu smantana si topping delicios de visine:

Am pus drojdia in laptele cald si am adaugat o lingurita de zahar brut. Am lasat cam 5 min cat sa se umfle.

Intr-un castron, am pus branza de vaci, zaharul brut si ouale. Am amestecat toata compozitia cu un tel. Am adaugat putina faina si drojdia. Am amestecat iar si am adaugat faina cat sa obtin un aluat destul de consistent. Am presarat putina faina peste aluat si am lasat sa creasca aprox. 40 min. 

Visinele le-am decongelat un pic si le-am pus intr-o tigaie, am adaugat putin zahar si cateva linguri apa. Am lasat sa fiarba cat a legat un sos.

Aluatul crescut l-am mai framantat cu putina faina, am intins o foaie groasa cam de 1 cm, si am decupat cercuri mari de papanasi pe care le-am decupat la randul lor cu un paharut diametru mic. Am obtinut astfel 14 cercuri mari si 14 nasturei. Cat timp le-am decupat, s-au mai umflat un pic.

Am prajit papanasii in  ulei incins si i-am scos pe un servet de hartie ca sa absorba surplusul de ulei. 

Am lasat sa se raceasca. Smantana am desfacut-o cu un pic de lapte (cateva linguri) si am adaugat un pic de zahar vanilat in ea.

Peste fiecare papanas, am pus cate o gogoasa mica, am pus doua linguri de smantana si am turnat peste papanasi doua linguri de topping de visine.

 

 

TIPS-URI

1

costul ingredientelor  pentru papanasi : aprox. 25 - 30 lei

2

se poate folosi topping diferit in functie de gustul fiecaruia

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Papanasi cu smantana si topping delicios de visine 210802
retete culinare - Papanasi cu smantana si topping delicios de visine 210803
retete culinare - Papanasi cu smantana si topping delicios de visine 210804
retete culinare - Papanasi cu smantana si topping delicios de visine 210805
retete culinare - Papanasi cu smantana si topping delicios de visine 210806
retete culinare - Papanasi cu smantana si topping delicios de visine 210807
retete culinare - Papanasi cu smantana si topping delicios de visine 210808
retete culinare - Papanasi cu smantana si topping delicios de visine 210809
retete culinare - Papanasi cu smantana si topping delicios de visine 210810

COMENTARII (47)

tanyapatap 1

02.05.2015, 20:43

tanyapatap 1

02.05.2015, 20:44

Aletta 1

25.08.2016, 21:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D