Papanasi cu stafide

de mihaelar63 in Dulciuri, 9 Feb 2010 | 3007 vizualizari

 

saptamana asta ne facem de cap , culinar , apoi mai vedem noi .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr branza de vaci proaspata
  • 2 oua
  • 1 zahar vaniliat
  • 1 varf cutit sare 
  • 4 linguri gris
  • 100 gr stafide
  • 2 linguri coaja portocala confiata
  • 250 gr pesmet 
  • 100 ml ulei
  • 100 gr zahar
  • dulceata 
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi cu stafide:

1. pesmetul se prajeste cu uleiul intr-o tigaie pana devine auriu . se amesteca tot timpul cu o paleta , sa nu se prinda .se ia de pe foc si se amesteca cu zahar.
 2. branza de vaci se amesteca cu ouale , sarea , zharul vaniliat , stafidele , cojile de portocala si gris .
 3. intr-o oala cu apa in clocot se pun la fiert papanasii sub forma rotunda ,  formati din  compozitia cu branza .
 4. se da focul  sa fiarba mediu . se scot papanasii cu ajutorul unei palete cu gauri si se tavalesc prin pesmet .
 5. se servesc calzi cu dulceata preferata . eu am avut la indemana de afine .

 

TIPS-URI

1

papanasii sunt fierti cand se ridica la suprafata .

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Papanasi cu stafide 16655
retete culinare - Papanasi cu stafide 16656
retete culinare - Papanasi cu stafide 16657
retete culinare - Papanasi cu stafide 16658
retete culinare - Papanasi cu stafide 16659

COMENTARII (8)

Teo 1

09.02.2010, 21:34

ce inventii sanatoase si haioase!mi-ai ''cazut tare simpatica'' Mihaela!

mihaelar63 1

09.02.2010, 23:34

invartim papanasi pentru toata lumea !!!teo sa stii ca sunt inventiisau poate amintiri din alte retete remixate
cred ca ar merge bine si cu smochine

mihaelar63 1

09.02.2010, 23:37

ela , ai putea incerca sa faci cu mai putin gris si sa renunti la pesmet si zahar , eventual ,, stropiti '' usor cu miere .

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L