Papanasi de proba

de nico15 in Dulciuri, 6 Noi 2010 | 1719 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • 200 gr de branza de vaci
  • 1 ou
  • 7-8 linguri de faina
  • 1 varf de bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
  • 1 praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • ulei


Pt umplut:

  • 1 borcanel de smantana
  • 1 borcanel de dulceata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi de proba:


Mod de preparare:

Am facut aceasta reteta la cantitati reduse deoarece doar incercasem cu o zi inainte si nu mi-au iesit, asa ca intre timp am mai invatat cateva trucuri de la Sidy care mi-au folosit.

Se pune intr-un vas branza de vaci se sparge oul peste se pune un praf de sare si se adauga bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, se incepe a se amesteca ingredientele si treptat se adauga si faina nu toata odata ci pe rand. Dupa ce a prins cat de cat o forma se scoate amestecul din castron si se va cauta sa se framante un pic observand daca mai este nevoie de faina sau nu, aluatul nu trebuie sa fie lipicios.

Se va rupe din aluat bucati si se vor forma bile mai mari si mai mici, bilele cele mari li se vor face un mijloc o gaura cu degetul trecut prin faina dupa care se vor pune la prajit, intr-un tuci in care uleiul va fi in exces sa depaseasca papanasi care vor fi pusi la prajit, cand acestia vor fi gata se vor ridica la suprafata. Se scot atat papanasii cat si bilutele mai mici si se vor pune pe servetele absorbante pentru a indeparta surplusul de ulei.

Papanasi vor fi ornati cu dulceata si smantana li se va pune biluta mica in varf si se vor servii calzi.

Din 200 de gr de branza de vaci mi-au iestit 6 papanasi, 3 mai mari si 3 mai mici, iar timpul aproximativ 25 de minute.


Pofta Buna

 

RETETA IN IMAGINI

Papanasi de proba-0
Papanasi de proba-1
Papanasi de proba-2
Papanasi de proba-3
Papanasi de proba-4
Papanasi de proba-5
Papanasi de proba-6
Papanasi de proba-7
Papanasi de proba-8
Papanasi de proba-9
Papanasi de proba-10
Papanasi de proba-11
Papanasi de proba-12

COMENTARII (5)

Corinuta

Corinuta 1

07.11.2010, 00:11

de ce de proba?

nico15

nico15 1

07.11.2010, 07:50

Stii de ce Corina, pentru ca nu imi ieseau si am zis "astia sunt de proba" si atata am ras de numele lor ca asa le-a ramas, papanasi de proba.

dentistutza

dentistutza 1

20.02.2011, 19:30

foarte buni si frumosi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!