Reteta de preparare a papanasilor fierti

de Corinuta in Dulciuri, 31 Aug 2010 | 11232 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor Ne facea mama cand eram mici...

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 300 g branza de vaci
  • 80 g gris
  • 1 ou
  • 75 zahar
  • esenta de vanilie sau zahar vanilat
  • 100 g pesmet
  • 50 g unt
  • esenta de rom
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor fierti:

Reteta de preparare a papanasilor

Se amesteca bine cu o furculita branza cu grisul, 50 g zahar, vanilia si oul. Se lasa deoparte cateva minute. Se pune apa la fiert intr-o cratita mare.

Se topeste untul intr-o tigaie, se adauga pesmetul si se prajeste aprox. 5 minute, amestecand din cand in cand. Cand e gata se ia de pe foc si se amesteca cu zaharul ramas.

Cu mainile umede se formeaza din amestecul de branza bile putin mai mari decat o nuca si se pun pe o farfurie.

Cand apa fierbe se adauga 1-2 lingurite de esenta de rom si se pun la fiert papanasii. Nu trebuie sa fie foarte inghesuiti, e mai bine sa fiarba in mai multe ture. Cand sunt fierti papanasii se ridica la suprafata. Se scot cu o paleta si se rostogolesc direct in pesmet. Miscand tigaia usor se dau cu pesmet pe toate partile.

Se scot pe farfurie si se pot servi pudrati cu zahar, cu dulceata preferata sau cu sos de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor fierti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Corinuta 1

06.09.2010, 19:16

Saru'mana ptr. comentarii! Sunteti niste dragutze! Vas pup si va imbratisez!

babi5 1

23.09.2013, 21:45

mihaelar63 1

09.08.2018, 03:04

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere si bezea