Papanasi fierti

de simona72 in Dulciuri, 1 Mar 2014 | 4453 vizualizari

 

Este prima oara cand fac acesti papanasi fierti. Reteta o am din caietul meu si cum tot eram chittita sa fac papanasi am zis sa-i incerc si in felul acesta. Sunt mai dietetici decat cei prajiti, dar buni...insa nu la fel ca si cei prajiti...

 

INGREDIENTE

  • 200 gr branza dulce (Pilos am folosit eu)
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • 10 linguri gris
  • 3-4 linguri zahar brut
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 lingura unt
  • 200 gr smantana
  • pt servit: frisca si dulceata de afine
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi fierti:

Se mixeaza branza cu zaharul si se adauga cate un ou in timp ce mixam. Adaugam un praf de sare, coaja rasa de lamaie si treptat punem cate o lingura de gris in timp ce amestecam in tot  aluatul. Ne iasa un aluat care seamana cu cel pentru galuste.

Intre timp punem apa la fiert, iar cand aceasta clocoteste, scufundam o lingura in apa fiarta si punem cate o lingura de aluat in apa care fierbe. Dupa fiecare papanas pus in apa, scufundam lingura in apa fierbinte. Le lasam sa fiarba 12-15 minute.

Le scoatem cu o spumiera si le punem intr-un vas termorezistent uns cu unt. Desfacem smantana in cateva linguri de lapte si o punem peste papanasi. Dam tava la cuptorul incins la 160-170 grade pentru 15 minute. Servim papanasii calzi cu dulceata de afine si cateva moate de frisca.

Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

in reteta mea erau scrise doar 4 linguri de gris, eu am mai adaugat gris pana compozitia a ajuns la consistenat galustelor si aluatul nu curgea

RETETA IN IMAGINI

Papanasi fierti-0
Papanasi fierti-1
Papanasi fierti-2
Papanasi fierti-3
Papanasi fierti-4
Papanasi fierti-5
Papanasi fierti-6
Papanasi fierti-7
Papanasi fierti-8
Papanasi fierti-9

COMENTARII (23)

laura_n

laura_n 1

02.03.2014, 14:06

hai ca dau o raita pe la tine ca sa mananc

Ubulika

Ubulika 1

02.03.2014, 19:51

si euuuuu

gaby_duceag

gaby_duceag 1

01.05.2014, 20:44

ce frumos arata!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!