Reteta de preparare a papanasilor fierti

de Mihaela11_jo in Dulciuri, 24 Oct 2014 | 3500 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor Cand am plecat din tara in ianuarie 1982 cu 2 copii: unul de 4 ani si anul de 4 luni, nu am avut dreptul decat la un singur bagaj de 20 de kg( cantarit de autoritatile de la Otopeni la gram !!!).Tot ce am putut lua in poseta a fost cartea de bucate "Sanda Marin" a bunicii mele: editia a V-a ,prefatata de Pastorel Teodoreanu si pe care ea a primit-o cadou de Craciun de la bunicul meu in anul 1940. Reteta mea de papanasi este din aceasta editie si mi-a reusit de la prima incercare.

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • Pentru papanasi
  • 250 g branza dulce de vaca
  • 2 oua
  • 3 linguri de faina
  • 1 praf de sare
  • Pentru pesmet
  • 10 linguri de pesmet
  • 75 g unt( sau ulei)
  • 4-5 linguri de zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor fierti:

Reteta de preparare a papanasilor

Se amesteca intr-un bol ingredientele pentru papanasi pana se omogenizeaza compozitia.

Se ia cu lingura din ea, se fac cu mâna muiată în făină mici găluşte rotunde, se turtesc puţin între mâini şi cu degetul se face la fiecare o adâncitură la mijloc.

Se pune intr-o cratita pe aragaz apa si putina sare. Cand apa fierbe se pun papanasii si se fierb la foc mic 10 minute.

Intre timp se prepara pesmetul. Intr-o tigaie anti-aderenta se topeste untul si se adauga pesmetul; se prajeste pana ia o culoare aurie. Se pune intr-un bol si se amesteca bine cu zaharul. Papanasii se scurg si se tavalesc in bolul cu pemet.

Se scot pe un platou. Se servesc fierbinti.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor fierti" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor