Reteta de preparare a papanasilor fierti cu branza dulce

de Tuxedo in Mancare copii, 5 Mai 2013 | 19276 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor Cui nu-i plac papanasii? Ei bine din acestia fierti nu am mai mancat din copilarie. Ii facea bunica mea de cate ori ne duceam in vacanta de vara si de atunci nu am mai facut nici eu nici mama…Si pentru ca aveam niste branza dulce prin frigider am zis “hai sa facem papanasi”. Sunt foarte usor de facut si super deliciosi, mai ales calzi!

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 650 gr branza dulce de vaci (sau amestecata cu ricotta)
  • coaja de la o lamaie
  • 1 zahar vanilat sau 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 3 oua
  • 100 gr gris
  • 2 linguri faina
  • 300 gr pesmet
  • 150 gr zahar
  • 100 ml ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor fierti cu branza dulce:

Reteta de preparare a papanasilor

Batem bine cele 3 oua cu praful de sare apoi le adaugam peste branza si amestecam bine cu mixerul. Adaugam si vanilia, coaja de lamaie, grisul si faina si amestecam pana la omogenizare. Formama papanasii cu ajutorul unei linguri ori in forma de galusca ori ii facem bilute.

Nota: daca branza nu este bine faramitata, este posibil sa se imprastie la fiert, asa ca trebuie foarte bine mixata branza, eventual in robotul de bucatarie.

Punem apa intr-o carticiaoara la fiert si cand a dat primul clocot punem papanasii unul cate unul la fiert.

Intre timp putem sa prajim pesmetul, el trebuie sa fie fierbinte cand tavalim papanasii.

Pesmetul l-am prajit in ulei iar la sfarsit am adaugat zahar si zahar vanilat. Am incins intai uleiul apoi am adaugat pesmetul si am amestecat tot timpul in el pana cand a devenit auriu.

In momentul in care papanasii au iesit la suprafata ii mai lasam 2 minute si ii scoatem cu ajutorul unei palete si ii punem direct in tigaia cu pesmet prajit si ii tavalim bine pe toate partile.

Ii servim cu pofta, ca sunt extraordinar de buni! mie nu-mi mai venea sa ma opresc .

Este un desert numai bun pentru copii, dar si pentru cei mari . Se pot servi si cu smantana si putin unt, dar fara pesmet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor fierti cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor fierti in lapte