Papanasi fierti cu pesmet de biscuit si dulceata de trandafir

de gaby_duceag in Dulciuri, 3 Ian 2015 | 12237 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 650 gr branza dulce de vaci
  • 3 linguri rase gris
  • 3 linguri pline faina
  • 3 linguri zahar
  • 2 oua
  • coaja rasa lamaie
  • zahar vanilat
  • pesmet de biscuit+unt+zahar tos – pentru tavalit papanasii
  • smantana si dulceata de trandafir (sau gem de caise) pentru servit
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi fierti cu pesmet de biscuit si dulceata de trandafir:

  • Pregateste pentru inceput compozitia pentru papanasi.
  • Intr-un bol amesteca cu mana toate ingredientele.
  • Lasa deoparte pentru 25-30 minute.
  • Intr-un vas cu fund dublu topeste o lingura mare de unt. Cand e topit adauga pesmetul de biscuit (eu am pus cam 200 gr) si cu o lingura amesteca mereu pana ce pesmetul se inchide usor la culoare.
  • Adauga 2 linguri zahar tos , omogenizeaza si lasa la racit.
  • Pregateste un vas cu 2 l de apa cu putina sare si pune la foc.
  • In momentul in care apa a dat in clocot, da focul la mic,  baga mainile in faina alba si ia din compozitie cate putin si formeaza in palme papanasi de marimea unei nuci. Compozitia nu va fi nici tare ca un aluat dar nici moale sa nu poti s-o modelezi. Daca totusi e mult prea moale (depinde si de branza de vaci cat de zeroasa a fost) mai adauga putina faina.
  • Plonjeaza papanasii in apa si lasa-i sa fiarba pana se ridica la suprafata apei. Invarte-i cu o lingura si mai laa-i 30 secunde.
  • Cu o spumiera scoate-i din apa si pune-i in pesmet. Tavaleste-i pe toate partile.
  • Pregateste farfuriile si pune pe fiecare cate o lingura de smantana, aseaza cate 3 papanasi calzi, pune dulceata de trandafir pe fiecare (nu multa) si serveste.
  • Sa va fie de bine!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Papanasi fierti cu pesmet de biscuit si dulceata de trandafir-0
Papanasi fierti cu pesmet de biscuit si dulceata de trandafir-1
Papanasi fierti cu pesmet de biscuit si dulceata de trandafir-2
Papanasi fierti cu pesmet de biscuit si dulceata de trandafir-3

COMENTARII (28)

Krystyan Trendy 1

04.01.2015, 15:23

deliciosi papanasi!

Sylvia 1

09.01.2015, 13:19

chiar vroiam o reteta de papanasi de incredere e direct la favorite

iri_iri 1

26.03.2015, 21:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04