Papanasi fierti cu sos caramel a la gaby_d :)

de Cris2711 in Dulciuri, 12 Feb 2011 | 5643 vizualizari

 

Pentru ca azi am descoperit reteta Gabytei si mi-a facut o pofta de neimaginat m-am pus eu asa pe facut papanasi:) si sa vad ce a savurat ea fara mine:)si ce bun a iesit.mersi Gabyta de reteta.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 500 grame Branza de vaci
  • o cescuta de gris(150-200 gr.)
  • zahar 120-150 grame
  • 2 oua
  • zahar vanilat
  • pesmet
  • Pentru sos
  • 250 gr.zahar
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri smantana
  • 3 linguri frisca lichida

   

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi fierti cu sos caramel a la gaby_d :):

Branza se amesteca cu grisul si zaharul dupa gust.(eu am pus 125 grame de zahar).

Se adauga ouale,cate unul,amestecand dupa fiecare.

Adaugam zaharul vanilat si lasam compozitia deoparte,timp in care ne ocupam de sosul caramel.Inventia proprie a Gabytei:).

Caramelizam 250 gr.zahar.

Cand capata o culoare frumoasa,galben-aurie oprim focul si adaugam cele 2 linguri unt.Amestecam pana la topirea completa continuu.

Adaugam  ,pe urma, doua linguri smantana si trei linguri frisca lichida.

Se amesteca usor.

Ne intoarcem la papanasi  si ne ocupam de ei.

Intr-o oala mare punem apa la fiert.Cand a dat in clocot,dam focul la mic si cu mana umeda luam din compozitia de papanasi ,formam bilute potrivite ca marime si le punem in apa.

Se lasa sa fiarba la foc potrivit.

Papanasii sunt fierti cand se ridica la suprafata.

Se scot cu o paleta,se scurg de apa si se pun direct pe o farfurie cu pesmet.Gabyta a facut pesmet din piscoturi,o idee geniala.

Se invart usor in pesmet si se pun pe farfurie si se orneaza cu sos caramel.

Pofta buna:)

 

TIPS-URI

1

zahar vanilat Dr.Oetker este mai bun

2

 un pic de jeleu de mure peste papanasi

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Papanasi fierti cu sos caramel a la gaby_d :) 84476
retete culinare - Papanasi fierti cu sos caramel a la gaby_d :) 84477
retete culinare - Papanasi fierti cu sos caramel a la gaby_d :) 84478
retete culinare - Papanasi fierti cu sos caramel a la gaby_d :) 84479
retete culinare - Papanasi fierti cu sos caramel a la gaby_d :) 84480
retete culinare - Papanasi fierti cu sos caramel a la gaby_d :) 84481
retete culinare - Papanasi fierti cu sos caramel a la gaby_d :) 84482
retete culinare - Papanasi fierti cu sos caramel a la gaby_d :) 84483
retete culinare - Papanasi fierti cu sos caramel a la gaby_d :) 84484
retete culinare - Papanasi fierti cu sos caramel a la gaby_d :) 84485
retete culinare - Papanasi fierti cu sos caramel a la gaby_d :) 84486
retete culinare - Papanasi fierti cu sos caramel a la gaby_d :) 84487
retete culinare - Papanasi fierti cu sos caramel a la gaby_d :) 84488
retete culinare - Papanasi fierti cu sos caramel a la gaby_d :) 84489

COMENTARII (192)

Cris2711 1

20.10.2011, 00:29

cocolina 1

17.04.2012, 11:48

Bunatate de papanasi imi plac mult

Cris2711 1

17.04.2012, 11:53

Cocolina io am furat reteta de la Gaby-d,le are mai,ce mai

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D