Reteta de preparare a papanasilor fierti cu struguri

de Miha in Dulciuri, 7 Oct 2009 | 3856 vizualizari

 

 Reteta de preparare a papanasilor

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 150 g branza de vaci
  • 1 lingura gris
  • 1 ou
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura zahar
  • vanilie
  • 50 g unt
  • 50 g pesmet
  • struguri
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor fierti cu struguri:

Reteta de preparare a papanasilor

Intr-un castron amestecam branza de vaci cu gris,faina,zahar,vanilie,ou si in praf de sare. Amestecam pana obtinem o compozitie omogena, pe care o impartim in 10 parti egale.

Fiecare parte o infainam bine si o turtim putin, ca la parjoale. :)) Punem cate o boaba de strugure in mijloc, apoi marginile le ridicam  si le strangem in jurul boabei de strugure. Cu mainile infainate ii dam forma rotunda.

Punem o cratita cu apa la fiert. Adaugam si o lingurita de sare. Cand incepe sa clocoteasca punem papanasii pe rand. Cand incep sa se ridice la suprafata sunt fierti.

Intre timp topim untul intr-i tigaie si punem pesmetul la rumenit.

Pesmetul meu e facut in casa, din 2 felii de paine, uscate si rasnite.Din acest motiv nu este foarte fin.

Lasam putin sa se raceasca, apoi tavalim prin acest amestec papanasii, pe rand. Ii acoperim bine cu pesmet, ii pudram cu zahar si ii asezam pe platou pentru poza finala. :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor fierti cu struguri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Miha 1

07.10.2009, 23:34

Cris,merg si fara pesmet. Ca asa i-a mancat Robert. Si fara struguri.

ionix 1

08.10.2009, 13:40

eu vin cu mare drag la un papanas...
si eu fac papanasi dar prajiti... sunt foarte buni dar cam grei asa fiind prajiti...
mi se pare foarte interesanta reteta asta si mult mai sanatoasa decat ce faceam eu o sa-ncerc cu siguranta....
si Rivka sa stii ca din pacate asa-i... eu ma ingras numai uitandu-ma sunt o mare pofticioasa ah si dupa ce ma uit halesc tot... logic

Miha 1

08.10.2009, 14:47

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pasca cu pandispan