Papanasi fierti cu struguri

de Miha in Dulciuri, 7 Oct 2009 | 1753 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 g branza de vaci
  • 1 lingura gris
  • 1 ou
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura zahar
  • vanilie
  • 50 g unt
  • 50 g pesmet
  • struguri
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi fierti cu struguri:

Intr-un castron amestecam branza de vaci cu gris,faina,zahar,vanilie,ou si in praf de sare. Amestecam pana obtinem o compozitie omogena, pe care o impartim in 10 parti egale.

Fiecare parte o infainam bine si o turtim putin, ca la parjoale. :)) Punem cate o boaba de strugure in mijloc, apoi marginile le ridicam  si le strangem in jurul boabei de strugure. Cu mainile infainate ii dam forma rotunda.

Punem o cratita cu apa la fiert. Adaugam si o lingurita de sare. Cand incepe sa clocoteasca punem papanasii pe rand. Cand incep sa se ridice la suprafata sunt fierti.

Intre timp topim untul intr-i tigaie si punem pesmetul la rumenit.

Pesmetul meu e facut in casa, din 2 felii de paine, uscate si rasnite.Din acest motiv nu este foarte fin.

Lasam putin sa se raceasca, apoi tavalim prin acest amestec papanasii, pe rand. Ii acoperim bine cu pesmet, ii pudram cu zahar si ii asezam pe platou pentru poza finala. :))

 

RETETA IN IMAGINI

Papanasi fierti cu struguri-0
Papanasi fierti cu struguri-1
Papanasi fierti cu struguri-2
Papanasi fierti cu struguri-3
Papanasi fierti cu struguri-4
Papanasi fierti cu struguri-5
Papanasi fierti cu struguri-6
Papanasi fierti cu struguri-7
Papanasi fierti cu struguri-8

COMENTARII (8)

Miha

Miha 1

07.10.2009, 23:34

Cris,merg si fara pesmet. Ca asa i-a mancat Robert. Si fara struguri.

ionix

ionix 1

08.10.2009, 13:40

eu vin cu mare drag la un papanas...
si eu fac papanasi dar prajiti... sunt foarte buni dar cam grei asa fiind prajiti...
mi se pare foarte interesanta reteta asta si mult mai sanatoasa decat ce faceam eu o sa-ncerc cu siguranta....
si Rivka sa stii ca din pacate asa-i... eu ma ingras numai uitandu-ma sunt o mare pofticioasa ah si dupa ce ma uit halesc tot... logic

Miha

Miha 1

08.10.2009, 14:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!