Papanasi fierti cu struguri

de Miha in Dulciuri, 7 Oct 2009 | 1716 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 g branza de vaci
  • 1 lingura gris
  • 1 ou
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura zahar
  • vanilie
  • 50 g unt
  • 50 g pesmet
  • struguri
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi fierti cu struguri:

Intr-un castron amestecam branza de vaci cu gris,faina,zahar,vanilie,ou si in praf de sare. Amestecam pana obtinem o compozitie omogena, pe care o impartim in 10 parti egale.


Fiecare parte o infainam bine si o turtim putin, ca la parjoale. :)) Punem cate o boaba de strugure in mijloc, apoi marginile le ridicam si le strangem in jurul boabei de strugure. Cu mainile infainate ii dam forma rotunda.


Punem o cratita cu apa la fiert. Adaugam si o lingurita de sare. Cand incepe sa clocoteasca punem papanasii pe rand. Cand incep sa se ridice la suprafata sunt fierti.


Intre timp topim untul intr-i tigaie si punem pesmetul la rumenit.


Pesmetul meu e facut in casa, din 2 felii de paine, uscate si rasnite.Din acest motiv nu este foarte fin.


Lasam putin sa se raceasca, apoi tavalim prin acest amestec papanasii, pe rand. Ii acoperim bine cu pesmet, ii pudram cu zahar si ii asezam pe platou pentru poza finala. :))

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Papanasi fierti cu struguri 8569
retete culinare - Papanasi fierti cu struguri 8570
retete culinare - Papanasi fierti cu struguri 8571
retete culinare - Papanasi fierti cu struguri 8572
retete culinare - Papanasi fierti cu struguri 8573
retete culinare - Papanasi fierti cu struguri 8574
retete culinare - Papanasi fierti cu struguri 8575
retete culinare - Papanasi fierti cu struguri 8576
retete culinare - Papanasi fierti cu struguri 8577

COMENTARII (8)

Miha 1

07.10.2009, 23:34

Cris,merg si fara pesmet. Ca asa i-a mancat Robert. Si fara struguri.

ionix 1

08.10.2009, 13:40

eu vin cu mare drag la un papanas...
si eu fac papanasi dar prajiti... sunt foarte buni dar cam grei asa fiind prajiti...
mi se pare foarte interesanta reteta asta si mult mai sanatoasa decat ce faceam eu o sa-ncerc cu siguranta....
si Rivka sa stii ca din pacate asa-i... eu ma ingras numai uitandu-ma sunt o mare pofticioasa ah si dupa ce ma uit halesc tot... logic

Miha 1

08.10.2009, 14:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura cu branza si cacao
  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!