Papanasi moldovenesti

de ianculubita in Dulciuri, 3 Mai 2013 | 7056 vizualizari

 

Sa ramanem in Moldova si sa va servesc cu niste papanasi cu dulceata!! aici sunt stapana pe mine!

 

INGREDIENTE

  • 250g branza de vaci
  • 4linguri faina
  • 1ou
  • 2linguri gris
  • 2linguri zahar
  • sare
  • putin bicarbonat
  • arome
  • ulei pentru prajit
  • smantana
  • dulceata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi moldovenesti:

Intr-un bol amestecam faina cu gris,sare,zahar,aromele,oul batut,branza si bicarbonatul stins;

Omogenizam bine totul iar dupa ce s-a odihnit 10min rupem din aluat cate o bucatica sau cu o lingurita,pentru a fi toate egale,presaram palmele,aluatul si masa cu faina apoi formam o sfera mica,o aplatizam,facem o gaura in mijloc cu degetul si le punem la prajit in mult ulei incins iar dupe ce toate sferele pentru papanasi s-au prajit le scoatem pe un prosop.

In paralel,prajim tot atatea sfere mici,cati papanasi avem.

Servim pe farfurie papanasi cu smantana pusa in gaura din mijloc,sfera deasupra si dulceata.

 

TIPS-URI

1

focul la prajit trebuie sa fie potrivit,altfel papanasii raman cruzi la mijloc

RETETA IN IMAGINI

Papanasi moldovenesti-0
Papanasi moldovenesti-1
Papanasi moldovenesti-2
Papanasi moldovenesti-3
Papanasi moldovenesti-4

COMENTARII (27)

Alexandra Burz 1

03.03.2014, 08:22

preferatii mei

ianculubita 1

03.03.2014, 15:52

Ma bucur Alexandra

Gicuta69 1

03.07.2014, 10:12

am facut si eu dupa aceasta reteta numai ca eu am mai adaugat o lingura de zahar, au iesit ff buni, multumim!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41