Reteta de preparare a papanasilor prajiti

de SharaY in Prajituri, 8 Aug 2014 | 3735 vizualizari

 

 Reteta de preparare a papanasilor

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 500 gr branza grasa de vaca
  • 500-700 ml ulei
  • 100 gr zahar
  • 2 oua
  • 200-250 gr faina
  • o lingurita de bicarbonat
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un zahar vanilat
  • un praf de sare
  • smantana, gem si/sau finetti pentru servire
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor prajiti:

Reteta de preparare a papanasilor

Intr-un bol pui branza, zaharul, ouale, sarea, zaharul vanilat si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si amesteci bine, ori cu mana ,ori cu un mixer ( eu amestec cu mana pentru ca mi se pare ca ies mai buni si mai pufosi )

Dupa ce s-a omogenizat bine pui faina (cernuta inainte ca sa nu avem surprize cu ceva bulgarasi de faina cand mancam) si coaja de lamaie. Aluatul trebuie sa se desprinda de degete.

Pui faina pe masa de lucru , torni aluatul si te apuci sa faci papanasii , o roata si o biluta . O sa iti iasa in jur de 8`10 papanasi, depinde cat de mari ii faci.

Dupa ce ai terminat de modelat papanasii , pui intr`o tigaie cu pereti inalti sau cratita ulei incat cam cel putin jumatate din papanas sa fie in ulei cand il prajesti .

Ii prajesti si pe o parte si pe alta pana se rumenesc si capata o crusta , se fac la culoare maronii si trebuie sa fie un pic tare cand apesi pe el.

Cand ii scoti ii scoti pe servetel ca sa se scurga de ulei.

Ii servesti cu smantana si gem sau finetti .

Pofta buna !!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor prajiti" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mini-placinta pufoasa cu branza