Papanasi prajiti

de SharaY in Prajituri, 8 Aug 2014 | 1364 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr branza grasa de vaca
  • 500-700 ml ulei
  • 100 gr zahar
  • 2 oua
  • 200-250 gr faina
  • o lingurita de bicarbonat
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un zahar vanilat
  • un praf de sare
  • smantana, gem si/sau finetti pentru servire
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi prajiti:

Intr-un bol pui branza, zaharul, ouale, sarea, zaharul vanilat si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si amesteci bine, ori cu mana ,ori cu un mixer ( eu amestec cu mana pentru ca mi se pare ca ies mai buni si mai pufosi )

Dupa ce s-a omogenizat bine pui faina (cernuta inainte ca sa nu avem surprize cu ceva bulgarasi de faina cand mancam) si coaja de lamaie. Aluatul trebuie sa se desprinda de degete.

Pui faina pe masa de lucru , torni aluatul si te apuci sa faci papanasii , o roata si o biluta . O sa iti iasa in jur de 8`10 papanasi, depinde cat de mari ii faci.

Dupa ce ai terminat de modelat papanasii , pui intr`o tigaie cu pereti inalti sau cratita ulei incat cam cel putin jumatate din papanas sa fie in ulei cand il prajesti .

Ii prajesti si pe o parte si pe alta pana se rumenesc si capata o crusta , se fac la culoare maronii si trebuie sa fie un pic tare cand apesi pe el.

Cand ii scoti ii scoti pe servetel ca sa se scurga de ulei.

Ii servesti cu smantana si gem sau finetti .

Pofta buna !!!

 

 

COMENTARII (6)

kukibella

kukibella 1

09.08.2014, 12:52

Rocsi

Rocsi 1

10.08.2014, 10:58

Deliciosi!

Panacris

Panacris 1

12.08.2014, 12:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12