Papanasi prajiti cu dulceata si smantana

de kamy in Dulciuri, 17 Feb 2011 | 7517 vizualizari

 

Acuma am mancat cu Sabina 2 juma...mai am 1 juma..asa ca prima-i servita.
E prima data cand fac si spre bucuria mea au iesit superbuni.

 

INGREDIENTE

  • 200.gr branza de vaci grasa
  • 2 oua
  • 200 gr.faina(la mine a intrat 160 gr...depinde de oua)
  • razatura coaja de lamaie si portocala(cat mai multa)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 lingurite rase bicarbonat de sodiu
  • putina sare
  • dulceata
  • smantana
  • zahar pudra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi prajiti cu dulceata si smantana:

Cu o furculita am amestecat ouale cu branza de vaci,razatura de lamaie+portocala,dupa care faina amestecata cu bicarbonatul(eu nu l-am stins in nimic)cu mana pana a rezultat un aluat mai taricel care nu s-a mai lipit de mana.Impartiti aluatul in 5,faceti 4 papanasi pe care-i gauriti cu degetul si din o bucata de aluat,4 bilute.

Puneti uleiul intr-o tigaie la incins(cam de 2 degete),puneti papanasi, prajitii la foc mic,intorcandu-i de mai multe ori.Trebuie sa aibe o culoare mai inchisa ca sa fim siguri ca s-au facut si in interior

Ii scoatem pe un servetel absorbant,dupa care ,ii punem pe o farfurie,in gaurica punem gulceata,gem(eu am avut de fructe de padure)si smantana din belsug peste,punem biluta si presaram putin zahar pudra.

Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

cand puneti papanasi la prajit uleiul sa fie mediu incins,stati langa ei,intoarceti de cateva ori si focul sa ramana mic

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Papanasi prajiti cu dulceata si smantana 85851
retete culinare - Papanasi prajiti cu dulceata si smantana 85852
retete culinare - Papanasi prajiti cu dulceata si smantana 85853
retete culinare - Papanasi prajiti cu dulceata si smantana 85854
retete culinare - Papanasi prajiti cu dulceata si smantana 85866

COMENTARII (96)

adry88 1

16.06.2011, 16:09

bun de tot

gaby_gabytza 1

16.06.2011, 16:11

kamy 1

16.06.2011, 17:24

eduard,gabytza....ms

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D