Papanasi prajiti, cu smantana si dulceata de afine si visine

de Sidy in Dulciuri, 21 Iun 2012 | 3079 vizualizari

 

Un desert traditional romanesc , foarte usor de facut , pufos si tare, tare gustos. Am putea spune ca este unul din desertul copilariei noastre, nu ???

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat
  • 1 kg branza de vaci
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • sare
  • ulei pentru prajit
  • pentru ornat
  • gem de afine si de visine
  • smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi prajiti, cu smantana si dulceata de afine si visine:

Intr-un vas maricel amestecam bine toate ingredientele, le framantam bine de tot .

Luam cu lingura din compozitie si pe o suprafata data cu faina facem sul de grosimea unui deget.

Unim capetele sulului sa se formeze cerculete pe care le prajim in ulei incins pe ambele parti.

Asa fierbinti, servim cate doi papanasi cu smantana si dulceata alaturi.

Daca doriti , papanasii pot fi pudrati cu zahar praf.

 

RETETA IN IMAGINI

Papanasi prajiti, cu smantana si dulceata de afine si visine-0
Papanasi prajiti, cu smantana si dulceata de afine si visine-1
Papanasi prajiti, cu smantana si dulceata de afine si visine-2
Papanasi prajiti, cu smantana si dulceata de afine si visine-3
Papanasi prajiti, cu smantana si dulceata de afine si visine-4
Papanasi prajiti, cu smantana si dulceata de afine si visine-5

COMENTARII (21)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

21.06.2012, 19:51

Ella Carla

Ella Carla 1

21.06.2012, 20:02

imi plac la nebunii papanasi,dar ii mananc mai rarut(ca-i mai dragut)

Sim0na

Sim0na 1

21.06.2012, 20:08

Preferatii mei!! Din pacate n-am mai papat de mult...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!