Papanasi pufosi

de susu in Prajituri, 26 Dec 2009 | 24206 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza de vaci
  • 100 g zahar
  • 2 oua Esenta de vanilie cateva picaturi sau 2 plicuri de zahar vanilat
  • Esenta de rom cateva picaturi
  • 1 vf cutit bicarbonat
  • 200 g faina
  • Coaja de portocala rasa
  • Smantana
  • Dulceata 
  • Nuci
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi pufosi:

Ouale se bat bine cu mixerul. Se adauga apoi zaharul treptat si se mixeaza dupa fiecare transa pana devin ca o spuma mai groasa. Se  pune si zaharul vanilat, esentele si coaja rasa de portocala. Separat se mixeaza branza de vaci scursa. Se adauga branza la compozitie si se mixeaza bine. Dupa ce am mixat turnam in ploaie faina si bicarbonatul si amestecam cu lingura de lemn.

 

Se formeaza papanasii si niste bilute mai mici. Se face o adancitura in mijlocul papanasilor si se dau putin prin faina. Se prajesc in baie de ulei cate 5 minute pe fiecare parte.  Se pun la scurs pe servetele pentru cateva secunde pentru a nu se raci iar apoi se orneaza cu smantana, apoi dulceata de care doriti si se aseaza biluta deasupra. Se servesc foarte fierbinti. Eu am folosit dulceata de capsuni si smochine. Dulceata acrisoara cum ar fi de affine sau prune  e cea mai potrivita.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Papanasi pufosi-0
Papanasi pufosi-1

COMENTARII (3)

liana_geicu

liana_geicu 1

26.12.2009, 19:20

Sunt preferatii mei, desi acum sunt o gramada de dulciuri in casa, as da o parte din ce am pe o portie de papanasi!

BuniMaria

BuniMaria 1

27.12.2009, 11:36

sint foarte apetisanti

violet88

violet88 1

02.04.2012, 18:16

cei moldovenesti sunt deliciosi.sunt usor de facut.ingrediente sanatoase si destul de ieftine.mie imi plac cu smntana subtire si dulceata dezmeura.un deliciu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24