Papara din paine

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 12 Ian 2011 | 27305 vizualizari

 

O mancare din timpul copilariei de care mi-am amintit si am incercat sa o fac.

 

INGREDIENTE

  • 1 franzela (din ziua precedenta)
  • 500ml lapte
  • 500g branza telemea sau de burduf
  • 100g unt
  • 4 linguri smantana
  • 4 oua bacon si sunca (optional)
  • cascaval
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papara din paine:

Laptele se amesteca cu 2 oua si un praf de sare si se omogenizeaza.

Branza se rade sau se sfarama cu furculitza. Se poate folosi si amestec de branzeturi.

Franzela se taie felii groase de 1 centimetru.

Se unge o cratitza inalta cu unt din abundenta.

Se inmoaie feliile de paine in lapte si se pun pe fundul cratitzei.

Se pune un strat de branza si catava cuburi de branza.

Se pune iar un strat de paine inmuiata, un strat de branza cu cubuletze de unt.

Ultimul strat este de felii de paine si peste ele cateva cubuletze de unt.

Optional pe straturile de branza se pot pune felii de bacon si sunca.

Se amesteca smantana cu doua oua si se toarna peste feliile de paine si peste smantana se rade cascaval. Eu am folosit cascaval afumat.

Se introduce in cuptor la foc mare pana se rumeneste. Atentie!!! creste in cuptor destul de mult.

Exista si varianta dulce cu branza dulce si magiun de prune.

Pofta Buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Papara din paine-0
Papara din paine-1
Papara din paine-2
Papara din paine-3
Papara din paine-4
Papara din paine-5

COMENTARII (25)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

13.01.2011, 16:26

dayyanna85

dayyanna85 1

15.03.2016, 22:36

cred ca este super buna

MotanLaOale

MotanLaOale 1

15.03.2016, 23:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!