Pappardelle porcini

de AndreeaJ in Paste, 31 Mai 2011 | 4989 vizualizari

 

In general nu ma dau in vant dupa paste pentru ca mi se par satioase si uneori fade. Dar de ce sa nu recunosc, in marea majoritate a cazurilor pastele ne scot din incurcatura. Pe langa faptul ca se fac foarte repede, sunt de efect si pot fi preparate in nenumarate feluri. Nici azi nu as fi optat pentru ele daca intr-un supermarket nu as fi gasit ciuperci porcini! Adica ciuperci brune. Le-am vazut de atatea ori in atatea retete, insa niciodata nu le-am gasit la noi in tara in stare proaspata. Si astazi le-am gasit! Asa ca am luat 2 cutii ca sa stiu ca am! :) Si ca prim fel de mancare am ales sa fac pappardelle cu ciuperci si sunculita. Au iesit intr-adevar bune! Nu am folosit toata cutia de paste, am folosit numai jumatate, adica vreo 3 manunchiuri de paste din toata cutia, restul le-am folosit intr-o alta reteta .

 

INGREDIENTE

  • 150 g pappardelle
  • 200 g ciuperci brune-porcini
  • 70 g sunculita 
  • 100 ml smantana pentru gatit
  • 1 ceapa mica rosie
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare, piper
  • 2 linguri parmezan ras
  • cateva seminte de pin
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pappardelle porcini:

Pastele le-am fiert conform instructiunilor de pe ambalaj, cam 7 minute in apa cu sare. Le-am scos din apa si le-am trecut printr-un jet de apa.

Am spalat si curatat ciupercile brune dupa care le-am taiat feliute. Sunculita am gasit-o deja taiata cubulete (Mega Image). Intr-o tigaie am pus cele 2 linguri de ulei de masline, am calit usor de tot ceapa rosie, dupa care am adaugat si sunculita.  Dupa 1 minut au urmat si ciupercile taiate feliute, am mai lasat cateva minute pe foc sa se caleasca toate, dupa care am stins cu smantana lichida. Am potrivit de sare si piper, dupa care am adaugat  pastele, la sfarsit de tot am adaugat patrunjelul tocat. Am mai lasat 1 minut sa se imbine aromele dupa care am transferat pastele pe o farfurie. Am presarat deasupra parmezanul ras si semintele de pin, mi s-au parut ca dau un iz mai exotic :).

 

 

RETETA IN IMAGINI

Pappardelle porcini-0
Pappardelle porcini-1
Pappardelle porcini-2
Pappardelle porcini-3
Pappardelle porcini-4
Pappardelle porcini-5
Pappardelle porcini-6
Pappardelle porcini-7
Pappardelle porcini-8
Pappardelle porcini-9
Pappardelle porcini-10
Pappardelle porcini-11

COMENTARII (20)

mamaieelena

mamaieelena 1

02.06.2011, 23:35

f bine arata

elena1988

elena1988 1

06.06.2011, 16:50

AndreeaJ

AndreeaJ 1

07.06.2011, 17:45

Astazi le-am mai facut o data si au fost la fel de bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!