Papricas cu carne de iepure

de diana_k in Mancaruri cu carne, 30 Noi 2011 | 2716 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru macerare avem nevoie de:  
  • 1 ceapa,
  • 4 catei usturoi,
  • 3 frunze de dafin,
  • sare,
  • piper,
  • 100ml otet
  • pentru preparare avem nevoie de:
  • 2 linguri de untura sau ulei,
  • 3 cepe,
  • 2-3 morcovi,
  • 1 ardei,
  • 2 linguri pasta de rosii,
  • 2 frunze de dafin
  • sare,
  • piper,
  • 1 paharel de vin, 
  • usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas cu carne de iepure:

Daca animalul este tanar carnea nu necesita macerare.

Macerare: carnea de la un iepure se spala, se curata de pielite si se portioneaza, se aseaza intr-un vas incapator si se amesteca cu condimentele, ceapa taiata mare, usturoiul, otetul. Se lasa la rece cateva ore, chiar pana a doua zi.

Preparare:  ceapa, ardeii si morcovii se taie bucati mari. Se incinge untura si se pune la calit ceapa, morcovul si ardeiul si un praf de sare. Se lasa 5 minute, apoi se adauga carnea de iepure curatata de zarzavatul de la macerat si se prajeste usor. Se adauga putina apa sau zeama de carne, foile de dafin, usturoiul, sarea si piperul. Carnea se fierbe acoperita, completand din cand in cand cu apa. Cand este aproape gata se pune paharelul de vin si pasta de rosii. Se lasa sa scada pana ce carnea este bine facuta. 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Papricas cu carne de iepure 135465
retete culinare - Papricas cu carne de iepure 135466
retete culinare - Papricas cu carne de iepure 135467
retete culinare - Papricas cu carne de iepure 135468
retete culinare - Papricas cu carne de iepure 135469

COMENTARII (10)

mirela0911 1

30.11.2011, 19:48

bun o fi, asa nu am mancat

Cris2711 1

30.11.2011, 23:20

vai,vai ce bunatate

aziz 1

01.12.2011, 08:45

noi ii zicem,,mancare rece,,buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21