Papricaş cu găluşte de făină

de alice_ciobanu in Porc, 27 Iun 2011 | 3395 vizualizari

 

Tot week-end-ul m-am tot gândit şi răzgândit... papricaş sau gulaş ? Până la urmă am rămas la papricaş de porc cu găluşte de făină... mmmm.... delicios de iute :)) O mâncare fantastică.... trebuie repetată curând şi deja m-am gândit pe cine invit la următoarea porţie de papricaş.

 

INGREDIENTE

  • 500-600 gr carne porc, nu prea grasă
  • 1 ceapă mare
  • 1 ardei gras
  • 3-4 linguri ulei floarea soarelui
  • 2 linguri cu vârf de boia de ardei dulce
  • 1/2 linguriţă boia de ardei iute sau chili
  • 1/2 linguriţă delikat
  • 3 căţei usturoi 
  • 2 căni apă
  • 1 frunză dafin 
  • pentru găluşte
  • 2-3 ouă
  • aproximativ 140 gr făină
  • sare

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricaş cu găluşte de făină:

Carnea de porc o tăiem bucăţele potrivite şi o punem la rumenit în ulei de floarea soarelui, cît să se albească frumos pe toate părţile. Scoatem carnea şi în zeama lăsată punem ceapa tăiată mărunt şi o călim până devine strălucitoare. Apoi punem boiaua de ardei dulce şi repede turnăm o cană de apă. Avem grijă ca boiaua de ardei să nu se caramelizeze când o punem peste ceapă, ea are tendinţa de a se arde imediat, fapt care-i va schimba gustul. Punem carnea şi ardeiul tocat mărunt, apoi turnăm cealaltă cană de apă şi adăugăm şi frunza de dafin, usturoiul tocat, delikat şi boiaua de ardei iute/chili.

Lăsăm totul la fiert potrivit până se frăgezeşte carnea, cam 45-50 minute, completând cu apă în caz de nevoie.

Aproape de final facem găluştele de făină. Astfel că vom bate ouăle întregi un praf de sare, ca pentru scrob, şi turnăm treptat făina, încorporând bine. Compoziţia pentru găluşte trebuie să aibă o consistenţă foarte groasă. Cu o linguriţă luăm mici bucăţele de compoziţie şi le punem în sosul care clocoteşte.

   Lăsăm încă 10 minute pe foc până se fac şi găluştele.

 

COMENTARII (13)

mamaieelena 1

29.06.2011, 18:38

Lau 1

02.07.2011, 22:27

buna

Bya Ralu 1

30.06.2013, 18:29

bun bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D