Papricas de cartofi cu carne de vaca

de cristeena20 in Supe/Ciorbe, 8 Apr 2016 | 4083 vizualizari

 

O reteta din copilarie, pe cand bunica ne facea acest papricas simplu si delicios.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr carne de vaca sau vitel (pentru fiert)
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1/2ardei gras
  • 2 catei de usturoi
  • ulei
  • dafin
  • sare, piper, ardei iute dupa gust
  • 1 kg cartofi
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de cartofi cu carne de vaca:

- Eu am folosit o oala cu presiune (cucta) deoarece am redus timpul de fierbere al carnii-dar e foarte buna facuta si simplu-doar ca fierbem mult mai mult. Carnea trebuie sa fie foarte bine fiarta ca sa fie mai bun papricasul.

- In oala am pus la clait ceapa cu ulei de masline si putin usturoi tocat marunt -aduagam dafinul si lasma sa se prajeasca putin. Aduagam morcovul dat pe razatoare si ardeiul tocat marunt. Cand s-au inmuiat legumele punem carnea  taiata cuburi si o prajim putin pe toate partile. Apoi turnam apa fierbinte, cat sa acopere carnea de o palma. Punem sare, piper si un chilli daca ne place. Acoperim si inchidem oala. Daca fierbeti la cucta in 40 mintue e fiarta carnea-daca fierbeti in oala simpla va trebuie mai mult de o ora-trbeuie sa gustati carnea sa fie moale. 

-Cand carnea e fiarta aduagam cartofii taiati cuburi si lasma sa fiarba si ei . La finala duagam patrunjel verde tocat. 

TIPS-URI

1

e foarte bun si cu leustean verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de cartofi cu carne de vaca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Adrian2016 1

13.04.2016, 14:30

RuxyRux 1

13.04.2016, 23:57

Arata grozav!

Bya Ralu 1

14.04.2016, 05:23

ce bine arata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare din dovlecel