Papricas de porc cu galuste

de papabundetot in Porc, 14 Iun 2013 | 1696 vizualizari

 

Acest papricas a aparut datorita unei cereri speciale a unor prieteni ai blogului papabundetot….va voi dezvalui la momentul potrivit despre ce este vorba…deocamdata,mancam bine si ne amintim de copilarie si de perioadele petrecute la bunici,atunci cand bunica ne facea toate poftele si gatea ca nici o alta persoana de pe planeta

Pentru aceasta reteta am folosit carne proaspata de porc si afumatura si o gramada de alte minunatii ale naturii:

 

INGREDIENTE

  • 3-400 gr carne proaspata de porc (pulpa)
  • 250 gr afumatura- poate fi costita sau scaricica (eu am folosit costita)
  • 2 cepe rosii
  • 3-4 morcovi noi,mai mici
  • 1 tulpina usturoi verde
  • boia,2-3 foi dafin,
  • piper,sare,
  • ulei,unt

Pentru galuste:

  • 2 oua,faina

Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de porc cu galuste:

Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in putin unt si ulei pana cand ceapa devine sticloasa (aveti grija  sa nu se arda),se adauga apoi o lingura de boia dulce,2-3 foi de dafin si se mai lasa putin pe foc. Adaugam apoi carnea (si cea proaspata si afumatura) si le lasam putin sa se caleasca 2-3 minute,adaugam apoi morcovii taiati rondele si apoi adaugam apa cat sa acopere carnea.Punem capacul si lasam sa fiarba,la inceput la foc iute si cand deja fierbe de 10 minute,dam focul incet.

Dupa ce carnea s-a facut,este moale si buna incepem sa facem galustele.Punem o craticioara cu apa si sare la foc si asteptam sa dea in clocot pt a fierbe galustele.Batem 2 oua bine de tot,apoi adaugam putin,cate putin faina alba (650),la final avem nevoie de o consistenta ….cleioasa ca sa zic asa ca un aluat de briose .

Dupa ce apa a inceput sa clocoteasca,luam o lingura si o inmuiem in apa,apoi luam cu ea din aluatul de galuste si punem in apa.Lasam sa fiarba la foc mic (daca e focul mare ele se umfla putin si se vor revarsa pe aragaz).Lasam galustele sa fiarba 15-20 minute,pentru a fi siguri insa ca s-au fiert dupa acest timp incercati o galusca si vedeti daca e fiarta.

Papricasul intre timp a fiert si el si ca o nota finala,am pus o lingura de amidon alimentar intr-o cana cu putina apa rece (eu nu folosesc faina la mancare),am amestecat pana amidonul s-a dizolvat si l-am adaugat peste papricas ca sa se ingroase putin sosul.

La sfarsit scoatem galustele si le scurgem de apa apoi le adaugam peste papricas. Gustam sa vedem daca e  destul de sarat de la afumatura…eu am mai adaugat putina sare si putin piper.Am servit cu o lingura de smantana si putin usturoi verde tocat foarte fin.

Pofta mare!

 

 

COMENTARII (3)

Rocsi 1

14.06.2013, 20:44

Un preparat foarte gustos!

MotanLaOale 1

15.06.2013, 18:19

papabundetot 1

15.06.2013, 18:58

Am castigat un concurs cu acest preparat si acum el se vinde intr-un restaurant din Bucuresti dupa aceasta reteta a mea

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S