Papricas de pui

de marieta in Pui, 12 Aug 2011 | 2214 vizualizari

 

Papricasul de pui e tare bun, zic eu

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui,
  • 5 cepe,
  • 1 gogosar,
  • 1 ardei capia,
  • 1 lingurita boia de ardei,
  • sare
  • piper dupa gust,
  • 3 oua,
  • 50ml ulei,
  • patrunjel tocat.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de pui:

Ceapa se curata, se taie marunt, apoi se pune la calit intr-o cratita cu ulei, avand grija sa se amestece mereu. Se curata si se taie marunt si gogosarul si capia marunt si se pune peste ceapa. Cand aceasta a devenit sticloasa se pun pulpele spalate si taiate in sase bucati. (eu scot pielea de pe ele inainte sa le gatesc). Se amesteca putin sa nu se lipeasca de fundul cratitei, apoi se pune boiaua, o lingurita de sare si un varf de piper. Se mai caleste putin, apoi se pune apa pana se acopera carnea si se lasa la fiert pana scade aproape la jumatate si carnea si ceapa sunt fierte.

Intru-un castron se bat ouale cu un praf de sare si 3 linguri de ulei, apoi se adauga faina pana devine un aluat mai gros ca cel de clatite. Se ia cu o lingura din compozitie si se pun in papricasul de pui formandu-se galuste. Dupa ce s-au pus toate se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba la foc mic, avad grija sa se mai amestece cate putin sa nu se prinda. Se fierbe 10 minute, se gusta daca mai trebuie sare si se pune patrunjel deasupra.

Papricasul de pui se serveste cu o salata la alegere!!

 

RETETA IN IMAGINI

Papricas de pui-0
Papricas de pui-1

COMENTARII (18)

Cris2711

Cris2711 1

14.08.2011, 15:47

vergi

vergi 1

14.08.2011, 18:18

bun papricasul

alinutzika

alinutzika 1

15.08.2011, 22:53

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24