Papricas de pui cu ciuperci si galuste

de danakarin in Pui, 24 Iun 2013 | 3136 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru 3-4 persoane:

  • 2 bucăţi piept de pui
  • 2 cepe potrivite
  • 100 g ciuperci champignon
  • 1-2 linguriţe de făină
  • 1-2 linguriţe boia de ardei de calitate
  • Sare
  • 100 ml apă
  • 200 ml smântână dulce
  • sau două-trei linguri de smântână groasă
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui

Pentru găluşte:

  • 400 g făină
  • 2 ouă
  • O linguriţă de ulei
  • Sare
  • Apă suficientă
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de pui cu ciuperci si galuste:

 

Am curăţat şi mărunţit ceapa şi am călit-o în cele două linguri de ulei. Când s-a înmuiat, am adăugat piepul de pui, spălat, şters şi tăiat bucăţele în prealabil. Am lăsat carnea şi ceapa să se prăjească uşor, având grijă să nu se ardă, iar  când carnea s-a colorat puţin,  am adăugat ciupercile, apoi boiaua şi am stins cu un pic de apă. Nu trebuie multă apă, întrucât ciupercile  pierd  apă prin fierbere.

Acest amestec l-am lăsat la foc mic, până s-a pătruns carnea, şi am  turnat puţină apă, dacă a scăzut foarte mult.

Când am constatat că e gata, ceea ce, în cazul pieptului, se întâmplă destul de repede,  am amestecat  laptele cu o lingură de făină, l-am adăugat la tocăniţă, am lăsat să dea câteva clocote, în aşa fel încât  sosul să aibă consistenţa smântânii, am dres cu sare, şi am turnat smântâna.

De data asta, am folosit smântână de frişcă, dar la fel de bine puteţi adăuga 2-3 linguri de smântână groasă, care va da o uşoară notă acrişoară. În această fază, trebuie redus focul la minim, şi mestecat papricaşul, altcum se prinde uşor. De altfel, este gata! Dacă vreţi, puteţi să presăraţi pătrunjel verde, tocat.

Eu nu am făcut-o, căci Lizuca fiica-mea nu prea agreează aceste verdeţuri. Pentru galuşte, turnăm făina într-un castron încăpător, adăugăm ouăle şi apoi atâta apă cât să obţinem un aluat elastic, nu prea vâscos, ce poate fi rupt cu lingura. Fierbem cam 2 litri de apă cu sare şi din aluatul nostru  desprindem găluşte,  pe care le imersăm în apa fierbinte.

Avem grijă să fiarbă atât cât să fie bine pătrunse.

Le strecurăm, le trecem printr-un jet de apă rece, ceea ce niciodată nu facem cu pastele italieneşti, şi le servim lângă papricaş.

 

COMENTARII (9)

Andreea Caroline 1

24.06.2013, 12:53

Foarte bun

iri_iri 1

24.06.2013, 16:39

danakarin 1

24.06.2013, 20:41

Multzumesc dragilor, ma bucur!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: