Papricas de pui cu galuste

de Angelina_Elena in Pui, 19 Iun 2013 | 2656 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Galuste:
  • 2 oua
  • 2-3 linguri apa
  • 4 linguri si jumatate de faina
  • sare
  • piper
  • Papricas:
  • 4 cioconele de pui
  • 1 ceapa medie
  • 1 lingurita boia dulce de ardei
  • 1 ceasca suc de rosii
  • 1 lingura faina
  • 3 linguri ulei
  • patrunjel uscat sau proaspat
  • sare
  • piper
  • apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de pui cu galuste:

Papricas:

Curatam ceapa si o punem la calit in 3 linguri de ulei.

Am spalat ciocolanelele, le-am curatat, le-am condimetat cu putina sare si piper, le-am pus peste ceapa si am lasat pana s-au patruns bine.

Apoi dat cratita de-o parte, am adaugat boiaua dulce de ardei si am amestecat bine.

Am adaugat si sucul de rosii, faina si am amestecat repede sa nu se formeze cocolosi, apoi adaugam apa cat sa acopere cioconelele.

Lasam la foc mic pana incepe sa fiarba si intre timp  pregatim galustele

Galuste:

Galustele le-am pregatit chiar inainte de fie gata papricasul.

Intr-o oala punem apa la fiert cu sare.

Intr-un bol batem ouale cu un pic de sare si piper si adaugam treptat faina si apa.

Cand apa incepe sa fiarba luam cu o lingurita din compozitia precedenta si formam galustele.

Lingurita am trecut-o de fiecare data prin apa fiarta din oala.

Lasam sa fiarba 10 minute (verificam cu o furculita daca s-au fiert).

Le luam cu o paleta cu gaurele si le adaugam peste papricas.

Presaram patrunjel uscat sau proaspat si servim!

Pofta buna!

 

COMENTARII (34)

Angelina_Elena 1

22.06.2013, 20:44

Bya Ralu 1

23.06.2013, 22:19

ce-mi place

Angelina_Elena 1

27.06.2013, 17:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L