Papricas unguresc cu pipote de curcan

de mihaelar63 in Curcan, 25 Ian 2012 | 4928 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de pe site-uri culinare unguresti .
Eu fac papricasul cu smantana . Eram hotarata si de data aceasta sa o folosesc , dar nu a mai fost nevoie , gustul era senzational si fara .
Desi pare o reteta simpla rezultatul este uimitor , inca din timpul fierberii veti lesina de pofta !!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pipote de curcan
  • 3 cepe mari rosii
  • 3 catei usturoi
  • 1 ardei Kapia rosu
  • 1 lingura mare pasta ardei rosii
  • 1 lingurita boia ardei
  • 1 lingurita chimen
  • 1 lingura cu varf faina alba  
  • sare
  • 2 linguri untura  porc proaspata
  • patrunjel verde    
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas unguresc cu pipote de curcan:

Spalati, curatati si taiati mai marunt pipotele pe care le veti praji usor in untura incinsa .

Adaugati ceapa, usturoiul  si ardeiul taiate  marunt + chimenul [curatate si spalate in prealabil ].Lasati la sotat 2-3 minute .Sarati dupa gust.

Adaugati faina , pasta de ardei , boiaua . Amestecati usor si turnati treptat apa cat sa acopere pipota .

Fierbeti inabusit sub capac 40 min [ verificati daca pipota nu e fiarta mai repede , adaugati apa daca e necesar ]

 In final sosul trebuie sa arate ca o smantana mai grosa . Serviti presarat cu patrunjel verde .

 

 

TIPS-URI

1

Folositi ulei daca doriti in loc de untura .

2

Daca doriti mai acrisor adaugati la sfarsit o lingura de pasta de rosii.

RETETA IN IMAGINI

Papricas unguresc  cu pipote de curcan-0
Papricas unguresc  cu pipote de curcan-1
Papricas unguresc  cu pipote de curcan-2
Papricas unguresc  cu pipote de curcan-3
Papricas unguresc  cu pipote de curcan-4
Papricas unguresc  cu pipote de curcan-5

COMENTARII (17)

kamy 1

27.01.2012, 10:11

n-am simtit mirosul,dar ma ia cu lesin

ANDREEA 1

24.08.2012, 18:52

Ungurii sunt dati dracu cu mancarea???)Nu,dragilor mei,ne place sau nu,trebuie sa recunoastem ei au traditie gastronomica,au mancaruri specifice.....pe cand noi,cu ce ne laudam???Nici micii nu sunt romanesti ,nici sarmalele,nici macar mamaliguta....vorba unui bucatar de la Masterchef;coliva e traditionala romanilor::)))) asa ca....bv lor!!!BV ungurilor,fac mancaruri excelente!!!Felicitari ,pipotele sunt preferatele mele,nota 10 pt reteta,doamna!!!

mihaelar63 1

25.08.2012, 07:42

Multumesc Andreea
Ma bucur ca ti-a placut . De fapt vei observa ca in aceasta zona multe preparate au influente ale bucatariei unguresti .

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04