“Para Coquet”

de nico15 in Prajituri, 30 Apr 2011 | 1718 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  4-6 pere
  • 1 ½ L vin rosu
  • 2-3 stelute de anason
  • 100 g frisca(pachet)
  • intaritor de frisca
  • zahar
  • ciocolata menaj alba si neagra
  • rom
  • praf de ciocolata
  • 100 ml lapte
  • menta
  • 4-6 wafers



Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA “Para Coquet”:

 
Se decojesc perele.

Se pune vinul la fiert, se adauga 3 linguri de zahar, stelutele de anason si se lasa sa fiarba, dupa care se introduc perele si se lasa sa fiarba, pana sunt patrunse.

 Intr-o tigaie caramelizam  4-5 linguri de zahar, cand acesta incepe sa se lege putin cautam sa facem diferite aranjamente din zahar ars, cu care vom decora desertul nostru.

Vom trece sa pregatim frisca: laptele la temperatura camerei se adauga peste praful de frisca, adaugam inca 2 linguri de zahar pudra  si incepem amestecarea ingredientelor.

Dupa cateva minute cand deja frisca incepe sa se lege adaugam si 1 pliculet de intaritor de frisca.

Luam wafele, le ungem cu crema de ciocolata, adaugam para fiarta in vin, ormam cu frisca, presaram menta tocata, radem ciocolata alba si neagra deasupra perei si adaugam aranjamentul din zahar ars.
Ceva usor de realizat si racoritor. Vom simti o multitudine de arome de la pere, menta, ciocolata si frisca.
Pofta Buna.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - “Para  Coquet” 101611
retete culinare - “Para  Coquet” 101612
retete culinare - “Para  Coquet” 101613
retete culinare - “Para  Coquet” 101614
retete culinare - “Para  Coquet” 101615
retete culinare - “Para  Coquet” 101616
retete culinare - “Para  Coquet” 101617
retete culinare - “Para  Coquet” 101618
retete culinare - “Para  Coquet” 101619

COMENTARII (11)

mamaieelena 1

02.05.2011, 13:53

f bine arata

cristiana_dana 1

02.05.2011, 15:14

adry88 1

14.05.2011, 17:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55