Parastas barbatesc

de Mutulica in Aperitive / Garnituri, 23 Iul 2016 | 3120 vizualizari

 

·     Ne-a parasit Radu Beligan (un simbol si pentru mine)  lasand cu limba de moarte indemnul sa ne iubim si ma vad nevoit sa fac un mic parastas cu un paharel de tuica , o rosie taiata felii si putina branza telemea de vaca pentru  ceea ce au facut si fac cei aidoma dansului, de la cei aflati in functii de conducere pana la ultimii oameni  din ierarhia societatii romanesti .
Ion Apahideanu a fost un actor roman care poate fi vazut in filmele lui Sergiu Nicolaescu si in piese de teatru exceptionale in roluri de mai mica importanta desi toti spuneau ca era facut sa joace roluri de prim plan. Avea insa un mare defect: facuse puscarie politica la fel de vinovat ca si Mitica Popescu. La prima sedinta de dupa Revolutie a actorilor de la Teatrul National a trait dezamagirea vietii lui. Aceiasi oameni se impuneau la conducere si unii martori spun ca directorul ajuns astazi monument national ascundea sub aerul bonom o asidua munca de turnator care i-a tinut cariera in loc lui Ion Apahideanu . Nu a mai reusit sa treaca si peste aceasta dezamagire. Inima sa greu incercata a cedat.
Nu omul Radu Beligan este important ( a facut si lucruri bune), de aceea va mai spun o poveste.
lluzia ca Revolutia ne va schimba viata in bine (de parca oamenii se schimba intr-o zi) i-a mancat sanatatea lui Vistrian Roman. Conflictele cu Dinu Sararu si Alexa Visarion l-au facut sa plece la  Teatrul National din Cluj unde  s-a ales cu un inceput de pareza la mana dreapta din cauza tracasarilor lui Dorel Visan (si domnia sa are o aura de mare om iar vorbele sale pline de bunatate si intelepciune sunt cunoscute de toata lumea, nu-i asa!?) iar in final a avut un accident cerebral. Dorel Visan l-a vizitat la terapie intensiva unde, fara sa-i pese de cei din jur (sau poate de aceea) si de faptul ca Vistrian Roman, conectat la aparate, putea  fi in situatia de a-l auzi, a intrebat: ”Dom’ doctor , io ce mai fac cu dumnealui, pot sa contez ca se mai intoarce la teatru sau il tai de pe lista? ”...
Astazi in cercurile de specialitate se vorbeste la trecut despre ”cabala mediocrilor din cinematografia romaneasca”.  Nu stiu ce sa zic, de la nivelul meu ma prind mai greu ca e mai bine. Va rog sa nu retineti numele personajelor principale, oameni ca noi, nu ele sunt importante, au facut si fapte bune si sunteti chiar atat de siguri ca nu procedati la fel?
Eu vreau sa ingropam obiceiurile care-au distrus sanatatea si vietile atator oameni cu adevarat mari si ne-au impiedicat sa traim mai bine. 
 

 

INGREDIENTE

  • Un paharel de tuica (maestrul Beligan gusta cu placere un paharel)
  • O rosie taiata felii
  • Cateva feliute de branza telemea de vaca. ( In amintirea tineretii maestrului cand la restaurant tuica era adusa impreuna cu o gustare rece. )
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parastas barbatesc:

                Ingredientele se consuma in ordinea si cantitatile dorite .

Daca ti-a placut reteta noastra "Parastas barbatesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Mutulica 1

24.07.2016, 08:13

E adevarat , avem rosii gustoase.

anca_rm 1

25.07.2016, 14:56

Costel cand trecem prin Fetesti ne oprim la o poveste ca tre imi place sa-ti citesc retetele

Ina 1

25.07.2016, 16:05

Anca! Te asteptam cu drag!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pariziene cu branza