Paratha

de adnia in Aperitive / Garnituri, 2 Ian 2013 | 4259 vizualizari

 

Paratha este un soi de "sandwich" din 2 foi de lipii umplute cu cartofi si condimente, care se serveste cu iaurt gras si salata. asadar, n-are ce sa nu fie minunat, nu?

 

INGREDIENTE

  • Pt. lipii avem nevoie de:
  • -3 linguri faina de linte
  • -50 ml apa calduta
  • -putina drojdie proaspata
  • -sare
  • -faina de grau cat cuprinde
  • Pt. umplutura avem nevoie de:
  • -2 cartofi medii
  • -ceapa verde (2 fire)
  • -usturoi verde (1 fir)
  • -sare, piper
  • Pt. decor:
  • -1 iaurt gras tip grecesc (mic)
  • -salata de rosii si patrunjel (eu am pus macris de padure)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paratha:

Din ingredientele pt lipii se formeaza o bila de aluat,care se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul, dupa care se intind 2 foi rotunde.

Intre timp se prepara umplutura: cartofii curatati se taie cuburi mici, care se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au inmuiat, se scurge apa si se clatesc cu apa rece. Se lasa la scurs. Separat se pun 2-3 linguri ulei de masline intr-o craticioara si se caleste ceapa si usturoiul tocate marunt. Se toarna prajeala peste cartofi si se amesteca usor cu o lingura de lemn. Daca e nevoie se mai adauga condimente (eu am mai pus chili).

Revenim la lipiile noastre: aceste ne vor servi ca si hainute pt umplutura de cartofi. Se aseaza o foaie subtire de aluat pe planseta, se adauga umplutura de cartofi, avand grija sa nu punem si pe marginile aluatului. Apoi urmeaza sa suprapunem si cea de-a doua foaie (ca la placinta). Marginile aluatului se sigileaza cu apa. In acest moment, paratha e gata de copt intr-o tigaie de teflon.

Puteti opta pt. o coacere simpla, fara ulei, sau puteti adauga 2-3 linguri ulei de masline (eu am ales a doua varianta). Se coace pe ambele parti pana se rumeneste.

Se scoate pe farfurie si se serveste cu iaurt gras si salata.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paratha" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

adnia 1

02.01.2013, 14:57

este gustoasa, intr-adevar...e o paine mai speciala!

Rocsi 1

02.01.2013, 19:28

Mmmm ce buna trebuie sa fie

adry88 1

03.01.2013, 11:29

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cadouri cu ciuperci si muguri de pin