Parfait cu banane

de Bunica in Dulciuri, 22 Mai 2016 | 569 vizualizari

 

Un parfait catifelat și aromat tocmai bun de consumat !

 

INGREDIENTE

  • 3 banane
  • 3 gălbenușuri+ 1 ou întreg
  • 500 g. smântână 30%grăsime
  • 200 g. zahăr
  • 2 linguri apă
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parfait cu banane:

Pentru început facem o cremă de ouă pentru a se răci.

Intr-o cratiță de 2 l pune zahărul, gălbenușurile, oul intreg și apa.

Amestecă până la omogenizare și pune pe foc.

Fierbe, amestecând mereu, până obții o cremă de consistența unei smântâni.

Lasă la răcit.

Intr-un vas pune smântâna și mixează până obții o frișcă fermă.

Curăță bananele de coajă și pasează-le bu ajutorul unei furculite.

Peste frișcă adaugă crema de gălbenușuri și bananele pasate mestecănd ușor până se incorporează bine.

Tapetează o formă de chec cu folie alimentară, toarnă intreaga compoziție in tavă si dă la congelator pentru 4-5 ore.

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

În loc de cele 3 linguri de apa se poate pune lapte.

2

Poti pune 200 g. frișcă lichidă +300 g. smântână gasă

RETETA IN IMAGINI

Parfait cu banane-0
Parfait cu banane-1
Parfait cu banane-2
Parfait cu banane-3

COMENTARII (17)

Rocsi

Rocsi 1

23.05.2016, 21:03

As cam vrea sa il degust!

 merisor

merisor 1

24.05.2016, 07:15

Si din asta as vrea vreo 3-4 porții.

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

30.05.2016, 11:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!