Parfait cu capsuni

de Bunica in Dulciuri, 1 Iun 2016 | 508 vizualizari

 

Dacă tot ne-am dorit să vină căldura,acum vrem să ne răcorim.Pentru asta am pregătit un parait cu căpșuni. un deliciu!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. smântână 30 %grăsime
  • 6 ouă
  • 200 g. zahăr
  • 3 linguri suc de căpșuni
  • Jeleul:
  • 500 g. căpșuni
  • 50 g. zahăr
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parfait cu capsuni:

Jeleul

Într-o crăticioară pune capșunele și zahărul la fiert.

Amestecă tot timpul și sfarmă căpșunele.

Când începe să se îngroașă ia de pe foc și lasă la răcit.

Separă albușurile de gălbenușuri.

Gălbenusurile, zahărul și sucul de căpșuni se pun într-un vas și se pun pe foc.

Lasă la fiert, la foc mic, amestecând mereu.

Când compoziția s-a îngroșat ia-o de pe foc.

Smântâna se mixează până stă pe teluri.

Peste frișcă adaugă crema de gălbenusuri și jeleul de căpșuni

Amesetcă până la omogenizare.

Pune compoziția într-un vas și dă la congelator.

 

 

 

TIPS-URI

1

căpșunele au fost foarte dulci și n-au necesitat mai mult zahăr

2

albușurile se pun intr-un borcan la congelator

RETETA IN IMAGINI

Parfait cu capsuni-0
Parfait cu capsuni-1
Parfait cu capsuni-2
Parfait cu capsuni-3
Parfait cu capsuni-4
Parfait cu capsuni-5

COMENTARII (16)

Camelya

Camelya 1

02.06.2016, 18:02

Yamyy!

Bunica

Bunica 1

02.06.2016, 18:34

mirela0911

mirela0911 1

03.06.2016, 09:39

Foarte bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!