Parfait cu ciocolata alba si fructe de padure

de Rux in Dulciuri, 30 Iun 2016 | 538 vizualizari

 

O combinatie geniala, intr-un desert racoros de vara! Inghetata cremoasa delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 200 gr. ciocolata alba
  • 1/2 cutie lapte condensat
  • 500 ml frisca lichida indulcita( Hulala cu grasime nehidrogenata)
  • 250 gr mascarpone
  • vanilie
  • fructe de padure congelate( 1/2 punga)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parfait cu ciocolata alba si fructe de padure:

Am topit ciocolata pe baie de aburi intr-o suta de ml frisca lichida( nu se fierbe!).

Intr-un bol de mixer am pus mascarpone, laptele condensat, restul de frisca, vanilia si am adaugat ciocolata topita. Am amestecat putin si am racit perfect.

Am mixat compozitia pana ce s-a ingrosat si a devenit foarte cremoasa.

Am pus un strat de fructe de padure la baza tavii de chec( Jena, sau ceramic) , am acoperit cu un strat de inghetata si am procedat la fel pana sus la marginea formei.

Imediat am pus vasul la congelator.

O nebunie dulce, delicioasa...inghetata! Va invit cu drag!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Parfait cu ciocolata alba si fructe de padure 449252
retete culinare - Parfait cu ciocolata alba si fructe de padure 449253
retete culinare - Parfait cu ciocolata alba si fructe de padure 449254
retete culinare - Parfait cu ciocolata alba si fructe de padure 449255
retete culinare - Parfait cu ciocolata alba si fructe de padure 449256
retete culinare - Parfait cu ciocolata alba si fructe de padure 449257
retete culinare - Parfait cu ciocolata alba si fructe de padure 449258
retete culinare - Parfait cu ciocolata alba si fructe de padure 449259

COMENTARII (28)

silvi0ara 1

03.07.2016, 19:50

ancutsa 1

19.07.2016, 18:08

Foarte bine arata, sper ca mi-ai pastrat si mie o portie!

Rux 1

19.07.2016, 21:52

Multumesc tare mult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59