Parfait de nugat

de Dulceatadetrandafiri in Dulciuri, 9 Mai 2011 | 3003 vizualizari

 

Intai de toate, Alex (se stie el care Alex :) ) daca apuci sa citesti reteta asta, primeste si multumirile pentru ca mi-ai imprumutat atata vreme cartea (promit s-o inapoiez curand, mai am inca retete de transcris). Este vorba despre Great Casual Food, plina de retete unele mai ademenitoare si mai usor de realizat decat altele. Asa cum scrie si pe prima pagina, retetele scot in evidenta "low-stress and no-fuss food" (mancare fara stres ori bataie de cap), transformandu-te intr-o gazda relaxata.

 

INGREDIENTE

  • Zilele trecute am facut o forma de cozonac ( 28cm x 11cm) din acest parfait si ajunge pentru macar zece portii:
  • 400 gr branza Ricotta
  • 110 gr zahar fin
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 150 gr nugat cu alune
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parfait de nugat:

Ciocolata o topesti la bain-marie. Ricotta o amesteci cu zaharul, apoi adaugi frisca bine batuta la mixer. Adaugi ciocolata topita si nugat taiata bucatele si amesteci cu o spatula pana se omogenizeaza compozitia.

Tava o tapetezi cu folie alimentara, torni compozitia, acoperi tot cu folie si lasi la congelator macar 4-5 ore. Inainte de a servi, scoti tava 10 min la temperatura camerei. Parfait-ul trebuie sa fie putin moale atunci cand il tai. Poti servi alaturi de zmeura sau alte fructe de padure, daca doresti. Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Parfait de nugat 104199
retete culinare - Parfait de nugat 104200

COMENTARII (21)

cristiana_dana 1

11.05.2011, 13:53

AndreeaJ 1

11.05.2011, 16:08

Like, like like!

Adinuta 1

11.05.2011, 21:51

wow, super!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55