Parfe cu cacao, ness si vanilie

de marianascarlat in Dulciuri, 10 Iun 2013 | 23717 vizualizari

 

O reteta de inghetata fara ace de gheata.Reteta asta este pentru o zi calduroasa cand ai mai multi musafiri sau pentru mai multe zile fara musafiri, daca este pusa in mai multe caserole.

 

INGREDIENTE

  • 9 oua
  • 1l frisca vegetala
  • 40-50g zahar pentru fiecare ou(350-400g)
  • esenta de rom
  • esenta de vanilie
  • 50-60g cacao
  • 4 linguri de ness
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parfe cu cacao, ness si vanilie:

 Se separa galbenusurile de albus, iar galbenusurile se pun cate 3 in trei castroane destul de mari. Frisca se bate bine pana se intareste. Albusurile se bat spuma tare. Dupa ce se intaresc bine se adauga zaharul si bate bine pana se topeste tot zaharul.

In primul castron cu galbenusuri se pune o lingura de frisca si una de spuma de albusuri, esenta de vanilie si se omogenizeaza.

In cel de-al doilea castron cu galbenusuri se pune de asemeni o lingura de frisca, una de spuma de albusuri, cele 4 linguri de ness si se omogenizeaza.

In al treilea casron cu galbenusuri se pune o lingura de frisca, una de spuma de albusuri, cacaoa si esenta de rom si se omogenizeaza.

Dupa ce am facut aceste operatii, frisca si spuma de albusuri se inparte egal sau cum doriti, in cele trei castroane punand pe rand o lingura de frisca si una de spuma de albusuri pana epuizam ambele compozitii si le amestecam pe toate foarte bine.

Apoi, intr-o caserola mare sau in mai multe caserole mai mici, punem un strat de parfe de cacao, unul de parfe de vanilie iar deasupra pe cel de ness. Le astupam cu capac sa nu prinda altfel de mirosuri si le bagam in congelator pentru cel putin doua ore.

Cand vrem sa servim scufundam caserola pentru cateva secunde intr-un vas cu apa fierbinte, rasturmam pe un platou sau o farfurie .

Se poate orna cu frisca, fructe sau cu ciocolata rasa.

Se serveste imediat.

E delicioasa!

TIPS-URI

1

Daca caserola in care ati pus parfeul este una mare obtineti un minunat tort de inghetata.

2

Daca ati optat pentru mai mute caserole, se pot tine in congelator 3-4 saptamani, bine acoperite ca sa nu prinda miros de frigider.

3

Se poate face si cu aroma de fructe sau numai o singura aroma, dupa cum aveti ingrediente si inspiratie.

4

pastrand proportiile, puteti sa optati pentru cantitati mai mici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Parfe cu cacao, ness si vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Lau 1

11.06.2013, 08:48

place

Lavinia 1

11.06.2013, 09:37

minunat,vreau si eu

Michi 1

10.06.2018, 21:24

Gălbenușurile se mixează sau pur și simplu se amesteca ?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort de inghetata