Parfe cu ciocolata

de Brindusa in Prajituri, 10 Apr 2010 | 3845 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g smantana grasa (pentru frisca)
  • 3 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 3 linguri coniac
  • 150 g ciocolata, taiata marunt
  • vanilie
  • pentru topping: 50 g ciocolata + cateva linguri lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parfe cu ciocolata:

Smanatana trebuie tinuta la rece inainte de a o folosi. Bate bine smantana, pana devine tare.

Galbenusurile + zahar + coniac  se pun intr-un castron deasupra unei oale cu apa care fierbe. Amesteca continuu pana ce compozitia se ingroasa. Ia de pe foc si adauga ciocolata si vanilia. Lasa cateva minute sa se topeasca ciocolata, amesteca sa se incorporeze. Ia castronul de pe oala si lasa 10 minute sa se racoreasca. Adauga cate o lingura de frisca, amestecand dupa fiecare. Dupa ce ai incorporat bine crema de ciocolata in frisca, pune in congelator peste noapte. 

Pentru topping topeste ciocolata la baia de aburi si subtiaza-o cu lapte.

TIPS-URI

1

Daca vrei, poti folosi si albusurile batute spuma, pe care le incorporezi dupa ce ai pus frisca

Daca ti-a placut reteta noastra "Parfe cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (13)

Brindusa 1

11.04.2010, 00:23

Dana, asta n-are cum sa nu-ti iasa! Eu o fac asa de ani de zile, inca din tineretile bucataritului si a iesit mereu

ela 1

11.04.2010, 00:25

eu vreau cu ness,e tareee bun

Pasiune pentru bucatarie 1

12.04.2010, 10:26

doamne ce bunatate imi vad ochii.Foarte bn arata.Felicitari brandusa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu eugenii