Parfe in trei culori

de gaby_duceag in Dulciuri, 28 Apr 2010 | 1762 vizualizari

 

multumesc frumos, Ina!!!

 

INGREDIENTE

  • 9oua
  • o cana zahar
  • 3linguri cacao
  • 3plicuri zahar vanilat
  • 3pliculete ness
  • nuca macinata
  • 500 ml frisca
  • un praf sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parfe in trei culori:

Se separa gabenusurile de albusuri

Se repartizeaza galbenusurile in 3vase (cate 3,logic:))

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zaharul

Frisca se mixeaza pana capata  consistenta

In cele trei vase in care am repartizat galbenusurile adaugam asa

1. zaharul vanilat+1/3 din cantitatea de albusuri+1/3 din catitatea de frisca

2. nessul+1/3 din cantitatea de albusuri+1/3 din cantitatea de frisca

3. cacaoa+1/3 din cantitatea de albusuri+1/3 cantitatea de frisca

Se amesteca usor in fiecare apoi se aseaza in ordinea 3/2/1-intr-un vas incapator

Intre straturile de inghetata punem nuca si alune(eu am pus doar nuca)

Se introduce vasul la congelator

Va rezulta o inghetata aromata. cremoasa , fara aschii de gheata.

sursa

 

RETETA IN IMAGINI

Parfe in trei culori-0
Parfe in trei culori-1
Parfe in trei culori-2
Parfe in trei culori-3
Parfe in trei culori-4
Parfe in trei culori-5
Parfe in trei culori-6
Parfe in trei culori-7

COMENTARII (23)

Ina

Ina 1

28.04.2010, 20:24

A facut-o si Ana. Am sa cer procent din vanzari

gaby_duceag

gaby_duceag 1

28.04.2010, 20:39

Auzi,i-am laudat-o eu prea mult si-a zis c-am provocat-o))(ps.de obicei,cand ne face cu ochiul o reteta ,una dintre noi doua o testeaza, si daca nu e ceva deosebit,cealalta nu mai consuma ingredientele degeaba)),vezi ce inseamna sa ai prieteni?)))

Ina

Ina 1

28.04.2010, 20:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!