Pariziene

de Nadyne in Dulciuri, 15 Oct 2016 | 342 vizualizari

 

 Moi, pufoase, aromate, dispar rapid din farfurie...

 

INGREDIENTE

  • 800 g faina
  • 400-450 ml lapte
  • 2 pliculete drojdie uscata
  • 1 lingura zahar
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 3 linguri cu miere
  • 100 g unt
  • 1 galbenus ou+2 linguri lapte pentru uns
  • gem, Nutella, mere, crema de vanilie, branza dulce (umplutura poate varia, in functie de preferinte)
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene:

Ingredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura camerei.

Punem in vasul robotului de bucatarie sau in cuva masinii de paine, ingredientele in urmatoarea ordine: laptele, zaharul, zaharul vanilinat, mierea, untul moale, taiat cubulete, faina si ultima, drojdia.

Incepem framantarea, trebuie sa avem un aluat fin, neted, nelipicios, nu foarte vartos.

Lasam la dospit 1h si 30', acoperit, in loc cald.

Luam apoi, cate o bucatica de aluat si ii dam forma dreptunghiulara. O impartim imaginar in jumatate, la un capat punem umplutura, rulam ca sa in chidem, cealalta jumatate o taiem fasii si formam pariziana.

Le asezam in tava, tapetata cu hartie de copt si mai lasam la crescut cam 15-20 minute, dupa care le ungem cu galbenusul de ou batut si diluat cu lapte.

Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru 20-25 minute sau pana se rumenesc frumos.

 

RETETA IN IMAGINI

Pariziene-0
Pariziene-1
Pariziene-2
Pariziene-3
Pariziene-4
Pariziene-5
Pariziene-6
Pariziene-7
Pariziene-8
Pariziene-9

COMENTARII (12)

Nadyne 1

16.10.2016, 21:05

Multumesc! Sunteți minunați!

Lau 1

18.10.2016, 20:02

dantes 1

19.10.2016, 07:28

Delicioase!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41